Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Kamu’ya 20 Bin 730 Kamu Personeli Alınacak

15.08.2019
A+
A-

Şubat ayı içerisinde başvuruları olan ve Kamu’ya 20 bin 730 kamu personeli alımı başvurusu devam ediyor. 

Bu alımlar arasında asker personel, uzman erbaş, uzman onbaşı, memur, işçi ve kamu personeli alımı ilanları bulunmaktadır. 

Alım gerçekleşirken ilan içerik durumuna göre KPSS şartsız veya KPSS çeşitli puanlarda alım yapılacak.
Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 31 Ocak 2019 da yapılan duyuru ile 2019/1 uzman erbaş alımı yapıyor. Uzman erbaş alımına hangi aday nasıl başvuru yapacaktır işte detaylar. Bu kadrolara başvuruda bulunacak adayların en az lise mezunu olmaları gerekmektedir. Bazı kadrolar için ön lisans mezunu olmak şartı da aranmakta.
Sahil Güvenlik Komutanlığı başvuru şartlarını da ilan etti. Aşçı, telsizci, şoför, serdümen ve kurbağa adam alımlarının her biri için özel şartlar bulunmakta.
Milli Savunma Bakanlığı Yeni yayınladığı ilan ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı öğrenim durumları ilkokul, ortaokul ve lise mezunu adaylar arasından 2019 yılı için uzman onbaşı ve uzman erbaş alımı yapacaktır. Bu alımda bir ilk yaşanarak bedelli askerlik yapmış ve yapıyor olan adaylar başvuru yapabiliyor olması olarak ilan edilmiştir. Askeri Alımlar piyade, komando, tank, topçu, muhabere, istihkam, hava savunma, ulaştırma, ikmal, bakım, sıhhiye ve veteriner branşlarında yapılacak.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 165 askeri memur alımı başvuruları devam ediyor. MSB en az lise mezunu adaylar arasından 165 memur alımı başvuruları alıyor. Başvuracaklar için şehir kadro dağılımı kılavuzda verilmiş. Adaylar ön başvurularını 15 Şubat 2019 tarihi bitimine kadar yapması gerekmektedir. Alım hesap sorumlusu, VHKİ, mühendis, memur, teknisyen ve farklı bölümlerde alım gerçekleşecektir. MSB Silahlı Kuvvetler 10 kamu personeli alımı başvuru şartları ve başvuru şekli verilmiştir. Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan ile 10 uzman yardımcısı alımı yapılacağı ilan edildi. Alınacak olan kişiler Ankara’daki Genelkurmay Karargahında istihdam edilecektir. Adaylar DMK memur olma genel şartlarını taşımalıdır.
Engelli öğretmen alımı için kontenjan sayısı 500 olarak ilan edilmişti. Son yapılan duyuru ile birlikte sayı 750’ye çıkarıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı 'nın beklenen ilanı duyuruldu. Toplamda sözleşmeli olarak 9 bin 500 kamu personeli alımı yapılacak. Alınacak kişiler KPSS puan sıralamasına göre 3 katı aday arasından yapılacak sözlü sınavla belirlenecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 4-B Sözleşmeli Kur’an Kursu Öğreticisi olarak 3000, 4-B Sözleşmeli İmam Hatip olarak 6000, 4-B Sözleşmeli Müezzin Kayyım olarak 500 olmak üzere toplam 9500 Kamu Personel Alımı yapılacak.
Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Haberleşme daire başkanlığı, Özel Harekat Başkanlığı, Koruma Daire Başkanlığı, Terörle Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Sosyal Hizmetler, Polis Akademisi ve Polis Meslek Yüksek Okulu 54 kamu personeli alımı yapılıyor. Yayınlanan alımlara başvurular 4 Şubat 2019 tarihinde başlayacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı DPB üzerinden yayınladığı ilan ile 3 kamu personeli alımı yapacağını ilan etti. Başvuru alınmaya başlamış olup 18 Şubat 2019 tarihi bitimine kadar devam edecektir.
Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğünce alınacak kamu personellerinin 19’u fakülte veya sağlık yüksekokullarının hemşirelik bölümü lisans mezunlarından, 5 kişi Sağlık Meslek Liselerinin Hemşirelik Bölümü Mezunlarından, 4 kişi sağlık meslek lisesi Acil Tıp Teknisyenliği bölüm mezunlarından, 4 kişi fakülte ya da sağlık yüksekokullarının ebelik lisans bölüm mezunlarından, 1 kişi fakülte ya da sağlık yüksekokullarının beslenme ve diyetetik bölümü lisans mezunları arasından alınacak.
Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü TCDD ilkokul ve lise mezunu 5 kamu personeli alımı yapılacağı ilan edildi. TCDD tarafından yapılan ilan ile engelli ve eski hükümlü olmak üzere toplam 5 (Beş) kamu işçisi alımı Demiryolu Hattı Bakım İşçisi unvanıyla yapılacak. Alım ayrıntıları ise şöyledir.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 29 Ocak 2019 da yayınladığı ilan ile Bakanlık Merkez binada yapılacak sözlü sınav ile kamu personeli alımı yapılacak. sözleşmeli personel alınacaktır. Adaylar, başvurularını Bakanlığın web sayfasında yer alan sözleşmeli personel alım sınavı başvuru ekranından elektronik ortamda 04 Şubat 2019 ile 12 Şubat 2019 tarihleri arasında yapacaklar.
OGM 20 orman muhafaza memuru alımı başvuruları başladı. Başvuru yapan adaylar sözlü ve uygulamalı sınavlardan geçtikten sonra memur olma hakkını elde edecekler. Başvuru Şartları; Başvuru yapacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu madde 48’de yer alan şartları sağlamaları gereklidir. 2018 yılında yapılan KPSS sınavından P93 puan türünden en az 70 ve üzeri alınması da şartlar arasında yer alıyor. Adayların mezun olması gereken bölümler de ilanda sıralandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.