Site Rengi

DOLAR 32,5997
EURO 34,7996
ALTIN 2.404,43
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

Kamyoncular Sıkıntıda

15.08.2019
A+
A-

Şoförler Odası Başkanı Suat Er, dolmuşçu, minibüsçü yada halk otobüsü şoförlerinin arasından en çok kamyoncu esnafının sıkıntılı olduğunu belirterek, "kamyoncu esnafına acilen bir şeyler yapılması gerekiyor. En büyük sıkıntıyı kamyoncular çekiyor." dedi.

Haber Ötesi'ne yaptığı açıklamada Şoförler Odası'ndaki son durumu değerlendiren Er, "Şoförler Odası'nda şoför esnafı bizim şehrimizde hitap ettiğimiz taksicisi, kamyoncusu,  şehirlerarası otobüsler, şehir içi nakliyat, taksi ve dolmuşlardır. Burada en büyük sıkıntıyı yaşayan kamyoncu esnafıdır. Taksicisi, dolmuşçusu, minibüsçüsü ve halk otobüsçüsü bir dilim ekmek götürebiliyor ama kamyoncu esnafı sıkıntılı günler geçiriyor. Kamyoncu esnafına bir şeyler yapılması lazım. Geç bile kalındı. Kış geliyor kış lastiği takacaksın deniliyor. Bir kamyoncunun takmış olduğu kış lastiği 15 bin TL. Yaz geliyor yaz lastiği takacaksın deniliyor. Kamyoncu esnafı yağ yakıyor. Çünkü akaryakıt mazot yakan bir motorun ömrü 10 yıl giderse yağ yakan bir motorun ömrü 5 yıl gider ve bu da mecburiyetten. Acaba günlük 50 TL cebine kalabilir mi diye düşünüyor. Bugün kamyoncunun dışarıya taşımış olduğu yekun fiyatını hiç belirleyen yok. Kamyoncu 3 yıl önceki İstanbul'a götürmüş olduğu yükün fiyatını, bugün yine aynı para ile götürüyor.

"Yük Fiyatları Düzenlenmeli"

"Önüne gelen hiçbir iş bilmiyorsa köyde koyununu satıyor, traktörünü satıyor, geliyor bir kamyon alıyor gidiyor taşıyıcılar kooperatifine kaydoluyor ve kamyoncu oldum diyor" diyen Er, kamyoncuların götürdüğü yük fiyatlarında da bir düzenleme yapılması gerektiğini savundu.

Er, "Götürmüş olduğu yükün fiyatının belirlenmesi lazım. Herkes tuttura bildiğine göre davranıyor. Dışarıdan Eskişehir'e gelen kamyonlar, örneğin dönüşü boş gitmemek için komisyoncularda akaryakıt fiyatına yük götürebiliyor. Bizim şehrimizde kamyoncunun en büyük avantajı, şeker fabrikası, pancar ve cam fabrikası. Fabrikalar kamyoncu esnafının bir nebze de olsa işlerine hareketlilik getiriyor. Kamyoncu esnafını çektiği çile büyük.  Gecesi belli değil, gündüzü belli değil. Gittiği zaman bir hafta evine gelemiyor. Hükümetimiz tarafından bir çare bir şeyler yapılacaksa, Öncelikle şoför esnafı arasında kamyoncuya yapılması gerekir." dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.