Site Rengi

DOLAR 32,5674
EURO 34,8826
ALTIN 2.432,19
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

Karacan: ‘Ak Parti’nin Gündeminde Erken Seçim Yok’

15.08.2019
A+
A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, erken yerel seçimlerin konuşulması üzerine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin gündeminde yerel seçimlerin erkene alınmasının söz konusu olmadığını söyledi.

24 Haziran'da gerçekleştirilen Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, TBMM'ye kayıt işlemi için giden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeni sistemin Türkiye'ye ve bütün dünyaya hayırlı olması temennisinde bulunan Karacan, "Seçim için tüm dünyada üzülenler, sevinenler ve sevinenlerle beraber dua edenler oldu. Öyle bir seçim sonucuydu ki tüm dünyayı ilgilendirdi. İnşallah yolumuz açık olur, ülkemize güzel hizmetlere vesile oluruz." diye konuştu.

Yerel seçimin erkene alınması tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine Karacan, yerel seçimin tarihinin 2019 yılının Mart ayında olduğunu anımsattı.Yerel seçimin erkene alınması için anayasa değişikliğinin olması gerektiğini anımsatan Karacan, "Şu anda bizim AK Parti olarak böyle bir seçim gündemimiz yok. Başta bizim Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız olmak üzere eğer böyle bir talep gelirse, genel başkanlarla değerlendirilir ona göre bir karar alınır. Daha yeni seçimden çıktık. 2019 Mart için yolumuza devam ediyoruz. Her yıl seçim olacakmış gibi biz teşkilatlarımızla beraber çalışmalarımıza devam ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

CHP'de yaşanan kongre tartışmalarının anımsatılması üzerine Harun Karacan, "Cumhuriyet Halk Partisi'nde yaşanan şey; yedikleri yemeğin faturasını ödeme şeyidir. Acaba yemeğin faturasını kim ödeyecek? 24 Haziran'da yemek yendi, o faturanın bedelini kim ödeyecek, onun hesabıdır. O, CHP'nin kendi iç meselesidir." ifadesini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.