Site Rengi

DOLAR 32,3151
EURO 35,0957
ALTIN 2.298,67
BIST 9.050,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Karacan: ‘Kalkınmanın Anahtarı ESO Olacak’

15.08.2019
A+
A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan:
'Kalkınmanın anahtarı ESO olacak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Sanayi Odası seçimleri sonrası Başkan seçilen Celalettin Kesikbaş ve Yönetim Kurulu Üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. ESO’da gerçekleşen ziyarette konuşan Karacan, “Eskişehir'in adını dünyaya duyuracak önemli kuruluşlarımız var. Kentteki sanayiyi ileriye taşıyacak ESO'nun Yönetim Kurulu inanıyorum ki çalışmalarında başarılı olacaktır” dedi. 

Sanayicinin önündeki engelleri kaldırma görevinin kendilerinde olduğunun üzerinde duran Karacan, “Hükümet ve parti kanalında bize düşen görev, atılan her adımda 5-10 adım koşmamızdır. Sanayicinin sorunlarına çare bulmak için buradayız. Kalkınma, yerelden başlayıp genele gider. Kalkınmanın yerelden başlamasını gerekiyor. Bu da Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir'dir” diye konuştu.

'Eskişehir’in çok güzel temsil ediliyor'
Ziyaretin çok anlamlı ve özel olduğunu ifade eden ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ise, son 3 gündür Eskişehir sanayisine yönelik Harun Karacan’ın çok önemli katkıları olduğunun altını çizdi. Eskişehir sanayisi Ankara’da bakanlıklar nezdinde çok güzel bir şekilde temsil edilebildiğini işaret eden Kesikbaş, “Bize bu anlamda çok büyük destekler veriyor kendisi. Şimdi de bizleri ziyaret ederek bizleri onurlandırdı. Sanayide ve sanayicilerle işbirliği içinde olması bizler için çok büyük umut verici. Bu anlamda kendisine çok teşekkür etmek istiyorum” dedi. 

Bundan sonra hep birlikte çok güzel işler başarılacağını söyleyen Kesikbaş, buna inançlarının tam olduğunu belirtti. 

'18 yıllık sorun çözüldü'
Ankara’da gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında Eskişehir’de son 18 yıldır çözülmeyen Eskişehir Endüstriyel Enerji santrali sorununun çözüldüğünü açıklayan Kesikbaş, “Sorunun çözülmesinde Harun Bey’in katkıları ve desteği çok olmuştur. Umarım bundan sonra gerek TOBB gerekse hükümetimizle olan ilişkilerimizde her zaman yanımızda olduğunu hissetmek bizler için önemli ve güven vericidir. Bizde bundan sonra projelerimizle kendisinden bu desteği alacağımıza inancımız tam ve hep birlikte Eskişehir sanayisini ileri noktalara taşıya bileceğimizde biliyoruz. Ben, yönetim kurulundaki, meclisteki arkadaşlarım, bizle seçime giren Eskişehir sanayisi de bundan sonra sürekli bir şekilde çalışıp araya kapatacağız” diye konuştu.

""

'Uzlaşıyla Çözüldü'
ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın konuşmasından sonra, değerlendirmede bulunan Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, iki kurum arasındaki mahkemelik olan santral konusunun, uzlaşıyla çözüldüğünü hatırlatarak, “Mühim olan Eskişehir’e hizmet eden 2 kurumun Eskişehir’e hizmet etmeye devam etmesi ve sanayiciye fayda sağlamasıdır. Zarar görmemesidir. Mühim olan kurumlarında birlikte zarar görmemesidir.  Önemli olan uzlaşıyla bakanlığımızın uygun görmesiyle çözülüp yoluna girmesidir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.