Site Rengi

DOLAR 32,3264
EURO 35,0746
ALTIN 2.300,17
BIST 8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Karaman: ‘Utku Çakırözer Annelerin Sıkıştırdığı HDP’ye Nefes Aldırmak Gayretinde’

Karaman: ‘Utku Çakırözer Annelerin Sıkıştırdığı HDP’ye Nefes Aldırmak Gayretinde’
16.09.2019
A+
A-

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Sivrihisar’ın bazı mahallelerinde yaşayan öğrencilerin Buhara İlkokulu/Ortaokulu’na taşınması konusunda akıl almaz iddialarla ülkenin gündemini bu konuya çekmek gayretinde… Yeni eğitim döneminin başlamasıyla, veliler bazlı bir endişe oluşturmak istercesine gâh velilerin yanına giderek, gidemediği zamanlarda da velileri ve muhtarları aradığını haber aldığımız Çakırözer;  CHP yanlısı Sözcü, Cumhuriyet ve Birgün gazeteleri, evlatları zorla ya da tesir altında bırakılarak dağa kaçırılan annelerin HDP Diyarbakır İl Merkezi önünde oturma eylemleri ile başlayan ve diğer Doğu, Güneydoğu ve tüm Anadolu vilâyetlerine yayılan HDP’ye karşı ortak tepkinin gündemdeki yerinin soğutulması ve HDP’ye nefes aldırma gayretindeymişçesine inanılmaz argümanlarla süreci sulandırmak, istismâr etme gayretinde oldukları yorumları yapılıyor. Konuyla alakalı olarak; Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman da bir basın açıklaması yayınladı.

Karaman açıklamasında:
“Evlatlarını teröristlerle buluşturup teröre bulaştırdıklarını gördükleri HDP’nin önünde evlat nöbeti tutmaya başlayan annelerin oluşturduğu gündem ve bu annelere verilen desteğin çığ gibi büyümesi anlaşılıyor ki birilerini çok rahatsız etti. Diyarbakır’da çocuklarını kurtarmak için annelerin HDP önünde başlattığı nöbetin etkisini kırmak amaçlı olarak yurt genelinde marjinal sol gruplar tarafından yapılmaya çalışıldığını gördüğümüz sulandırma faaliyetlerinin Eskişehir’deki acenteliğinin CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’e verildiği son günlerdeki faaliyetlerinden anlaşılıyor.

Sayın Çakırözer ‘HDP’yi Annelerin Baskısından Kurtarıp Rahatlatma Faaliyeti’ bünyesinde Sivrihisar ilçemize bağlı köylerimizde çocuklarımızın okula taşınması konusunda kasıtlı yanlış bilgilendirmelerden kaynaklı endişeyi istismar etmektedir. Köy muhtarlarını ve öğrenci velilerini devamlı surette aramakta, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’na göre kurulmuş bir köyün sakinlerini ve köyün ziyaretçilerini ötekileştirip düşmanlaştıran bir anlayışı hoşgörü ve gülümsemenin diyarı Sivrihisar’ımıza taşımaktadır. Buhara Köyü yakınına yapılmış devlet okulunu sadece yakınında bulunduğu ‘köy için yapılmış bir özel okul’ olarak sunma gayretlerindeki ısrarları iyi niyetten tamamen uzak, ülke gündeminin sıkıştırdığı örtülü müttefiklerini kurtarma telaşıdır.

Okula gerçekleştirdikleri ziyarette öğretmen arkadaşlarımızla tanışan, okulu gezip, beğenen ‘Bize gelen bilgiler yanlışmış, şimdi anladım. Bu güzel okul, devletin okulu imiş’ diyen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Sivrihisar’da başka, Eskişehir’deki medyaya başka konuşmaktadır. Bu okul millete hizmet için devletin yaptırdığı bir okul. İçinde görev yapacak öğretmeninden yardımcı hizmetlisine tüm personel devletin memuru iken, okulda okutulacak dersleri bu derslerin müfredatlarını devletin belirlediği biliniyorken hala velileri kışkırtmak için muhtar ve velileri aramak, kendi ziyaretlerini sorun ve dert dinlemek olarak gösterirken, ilçe mülki amiri kaymakamın ilgili birim yöneticilerini yanına alarak köylere yaptığı ziyareti baskı olarak nitelemek iyi niyetten uzak hallerinin bir başka tezahürüdür. dedi.

Ayrıca Karaman, CHP’li Çakırözer’e, eğitim sorunları ile ilgilenmek istemesi dâhilinde ilgileneceği sorunu da gösterdi. Karaman sözlerini şöyle tamamladı:

Utku Çakırözer eğitimin sorunları ile ilgilenmek istiyor ve bunda samimi ise biz kendisine yardımcı olur, ilgilenileceği doğru konular ve gerçek sorunları gösterebiliriz. Mesela Eskişehir’imizde hemen hemen her okulumuzda temizlik işlerini görecek personel sıkıntısı mevcuttur. Eleştirecekse bizim gibi bu konuyu eleştirsin. Okullarımızda yardımcı hizmetli eksikliği için Milli Eğitim Bakanlığı’nı eleştirmekle de kalmasın; çözüm için Büyükşehir başta olmak üzere Tepebaşı ve Odunpazarı belediyelerinin başkanlarına daha temiz, daha sağlıklı okullar için ya okulların temizlik işini üstlenmeleri ya da personel istihdam talimatı versin. Büyükşehir 200, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri 100’er temizlik görevlisi istihdam etse hem okulların temizlik sorunu çözülür hem de şehrin işsizlik sorunu azalır. Kış gelirken yüzlerce hanede yüzler güler.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.