Site Rengi

DOLAR 32,3433
EURO 35,1097
ALTIN 2.308,93
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Kazan Tatarları Eskişehir’de Bir Araya Geldi

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir'de bulunan Kazan Tatarları düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. 
Eskişehir Kazan Tatarları Derneği’nin Tatar Kültür Evi’nde organize ettiği programda yurt içinden ve yurt dışından birçok Kazan Tatarı katıldı. Düzenlenen organizasyonda, kendi kültürlerine ait yemekleri sergileyen Tatarlar daha sonra hep beraber Tatarca şarkılar söyledi. Programa Rusya’dan katılan İlgiz Yusupov, “Programa katıldığım için çok mutluyum. Burada kendi millettaşlarımı görmek bana onur verdi. Ben buraya Eskişehir Kazan Tatarları Derneği’nin davetiyle geldim. Burada başka topraklarda olmalarına rağmen dillerini unutmamış, kültürlerini devam ettiren Tatarları görmek beni mutlu etti. Programı düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Daha sonrasında konuşan Eskişehir Kazan Tatarları Derneği Başkanı Nadi Özdamar, “Kendi kültürümüze dair çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sizler de biliyorsunuz ki biz bu göreve kültürümüzü ve dilimizi genç nesillere aktarmak için geldik. Dünya var oldukça Kazan Tatar kültürü devam edecektir. Yalnız dünyanın dört bir tarafına dağılmış Kazan Tatarları olarak bizler Tatar Diasporasına yeterli önemi vermiyoruz. Biz burada ilk adımı atarak Rusya’dan ve birçok yerden millettaşlarımızı çağırarak önemli bir adım attık. Daha büyük adımlar attığımız programlarda görüşmek ümidiyle” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.