Site Rengi

DOLAR 32,5969
EURO 34,7289
ALTIN 2.496,30
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Kazım Kurt: ‘Herkes İşini Doğru Yapmalı!’

15.08.2019
A+
A-

Odunpazarı Belediye Meclisi Eylül Ayı olağan meclis toplantısı 16’ncı birleşim 1’inci oturumu Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Adem Kara ve MHP Meclis Üyesi Mustafa Ünal’ın sorularını cevaplayan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, her iki iddianın da asılsız olduğunu söyledi. Bu tür asılsız iddialar ile kendisinin ve Odunpazarı Belediyesi’nin yıpratılmak istediğini belirten Başkan Kurt, “Yalanı bile bile, araştırmadan, incelemeden kara çalmaya çalışmak Odunpazarı Belediyesi’ni bu işlere karıştığını iddia etmek Odunpazarı Belediye Başkanının politik anlamda belirli bir gücünün olduğunu ve yıpratılması gerektiği kabul etmektir” dedi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, meclis toplantısında gündem maddelerine geçilmeden önce gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Adem Kara ve MHP Meclis Üyesi Mustafa Ünal’ın sorularını cevapladı. Söz konusu iddiaları sert bir dille yalanlayan Başkan Kazım Kurt, yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Bizim partimizde kirli oyunlar oynanmamaktadır. Demokratik gelenek neyse, insanlar özgür iradeleri ile imza verir, kurultay talep eder; genel başkan, il başkanı, milletvekili değişsin der ya da tersini söyler. Demokratik mücadeleyi kirli oyun gibi lanse etmek, demokrasiden nasibini almamak demektir. Kendi partilerinizde böyle şeyler olmuyor diye, bu antidemokratik ya da olağan dışı bir şey değildir.

“YAZAN YALAN YAZMIŞ, SÖYLEYENDE YALAN SÖYLEMİŞTİR”

Parlamenter demokratik sistemlerde ve gelişmiş ülkelerde parti içi yarışlar olur, olmalıdır. Odunpazarı Belediyesi’nin bu yarışlarda herhangi bir biçimde yer alması ya da personel transferi yapması asla söz konusu değildir. Bunu yazan yalan yazmıştır, söyleyende yalan söylemiştir.  O yalan yazan bu da mı yalan söylüyor dedi, herkes dâhil dedik, hiç kimseyi ayırmadık. Yalanı bile bile, araştırmadan, incelemeden kara çalmaya çalışmak Odunpazarı Belediyesi’ni bu işlere karıştığını iddia etmek Odunpazarı Belediye Başkanının politik anlamda belirli bir gücünün olduğunu ve yıpratılması gerektiği kabul etmektir. O nedenle bu iddiayı yazıp ispat edemeyen şerefsizdir. Odunpazarı Belediyesi’nde hiç bir kurultay delegesinin yakını işe başlamamıştır. Böyle bir talep de yoktur. Kazım Kurt parti içi demokrasiye sonuna kadar inanan biridir. Kim imza verdi, vermedi beni ilgilendirmez. Çünkü bizim partimizde böyle bir gelenek vardır. İmza verilir, olağanüstü kurultay yapılır. Biz de buna alışığız. Bunu Odunpazarı Belediyesi’ne yamamak doğru bir şey değildir. Bunu yazanlar ile Belediyemize yamamaya çalışan art niyetlidir. Herkes doğru iş yapacak. Gazeteci de, gazete müsveddesi de bu işe doğru bakacak. Bilmediği konularda, birilerinin uydurmasıyla hareket etmeyecek.

“İŞİ TETİKÇİLİK YAPMAK”

Bu ilce başkanı arkadaşımız kamuoyuna sahte bir mahkeme kararı dağıtmıştır, ekleme yapılmıştır, uydurulmuştur. Kararlar arasındaki çelişkiyi sıradan bir hukukçu bile anında fark eder. Arkadaşımızın işi tetikçilik yapmak. İşi gücü Odunpazarı Belediye Başkanı aleyhine uydurma haber yaratmak. Ben arkadaşı muhatap almıyorum. Birkaç tane ciddi iddia diye sundu, hepsi uydurma çıktı, o nedenle ben onu ciddiye almıyorum. Kullanılıyor, birileri kendi söyleyemediğini ona söyletiyor. Müdürümüzde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. Konu yargıya taşınmıştır. Gerçek açığa çıkacaktır.

“ÖZEL KALEM MÜDÜRLERİ İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN ATANIYOR”

Özel kalem müdürleri, 657 sayılı devlet memurları kanuna göre, İç İşleri Bakanlığı tarafından

ataması yapılır. Biz, bu kişiyi özel kalem müdürü olarak atamak istiyoruz deriz, onlar gerekli araştırmayı yapar. Atanmasında bir sakınca olup olmadığına dair  bize yazı gönderir ve göreve başlatırız. Özel kalem müdürümüz için de bu prosedür işlemiştir. Devlet memuru olmasına engel bir suçu ya da sabıkası olmadığı anlaşılmıştır ki, İç İşleri Bakanlığı atama yapmıştır ve 4 senedir de görevi sürdürmektedir. Odunpazarı Belediyesi’nde herhangi bir terör örgütüne mensup olduğu düşünülen bir kişi çalışıyor ise ve bu biliniyor ise her güvenlik gücü, yargı organı, kolluk gücü derhal gelip, bu görevini yerine getirmelidir. Belediye başkanının herhangi bir yaptırım gücü yoktur. Devlet memuru ya da kadrolu işçi olmuş bir kişinin işten atılmasının prosedürleri vardır. Bu iş öyle basit bir iş değildir. Kazım Kurt’un ve ya Odunpazarı Belediyesi’nin teröre en ufak desteği olduğunu iddia eden de gelsin hesabını sorsun. Benim, alnım açık, her konuda hesap vermeye hazırım. Biz, 4 yılda bu hesabı vere vere geldik. Yargı bu durumla ilgili gereğini yapacaktır.”

Gerçekleştirilen meclis toplantısında 10 adet gündem maddesi görüşüldü. Görüşülen gündem maddeleri oy birliği ile ilgili komisyonlara gönderildi. Odunpazarı Belediyesi Meclis Toplantısının bir sonraki oturumunun 7 Eylül 2018 Cuma günü saat 17:30’da yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.