Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Kazım Kurt “Yeni Dönemde Daha Büyük İşleri Birlikte Gerçekleştireceğiz”

15.08.2019
A+
A-

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Kurban Bayramı nedeniyle idari personelle bayramlaşmasının ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü personeli ile bayramlaştı. Fen İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleşen bayramlaşma törenine Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı da katıldı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü personeli ile bayramlaşan Başkan Kurt yaptığı konuşmalarda Türkiye’nin yaşadığı ekonomik bunalıma değindi. Odunpazarı Belediyesi’nin örnek olan işlere imza attığını belirten Başkan Kurt, bunun için tüm işçilere teşekkür etti. Daha büyük e önemli işler yapmayı planladıklarını vurgulayan Başkan Kurt, “Bunlar sizin sayenizde olacak. Şuanda ülkemizin yaşadığı olduğu ekonomik kriz, bizi bazı yatırımları yapmaktan alıkoyuyor” dedi. Taşeron kararnamesine de değinen Başkan Kazım Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu kararname ile Türkiye’deki istihdam sorununu çözdük dediler. Çözdüler mi, maalesef çözmediler, çözemediler. İşsizlik bundan sonra daha da büyür. Tablo önünüzde. Yüze yakın arkadaşımızı geri alamadık. Emekliye verdiğin maaş karnını doyurmaya yetmiyor, emekli olur olmaz iş arıyor; ama siz artık belediyelerde emekli olan, emekliliği hak edenler çalışamaz dediniz. Böylelikle Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yüze yakın arkadaşımız işsiz kaldı ya da biz de çalışamaz oldu, dolayısı ile iş alanı daraldı. Bu yanlış bir uygulamadır, ama biz onun yerine yeni işçiler alamadık. Çünkü belediyelerin gelirlerinin yüzde 30’unu bu iktidar kesti. Bundan sonra da ekonomik sıkıntı nedeniyle pek çok işi yapmakta zorlanacağız. Ama ben size güveniyorum. Elimizdeki işleri bu sene bitiririz. Umarım yeni dönemde daha büyük işleri yine birlikte gerçekleştiririz.”

KENDİMİZE, TOPLUMUMUZA, İNSANLARIMIZA GÜVENMEMİZ LAZIM

Gelecekle ilgili iyi dileklerini de dile getiren Başkan Kurt, “çoluğumuzla, çocuğumuzla, ailemizle, komşularımızla barış içinde; birlik ve beraberlik içinde yaşayalım” dedi. Bu birlik ve beraberliğin de kalıplaşmış bir söz olmaktan çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Kurt,

“Her türlü yanlışı yapacaksınız, her türlü olumsuzluğu gerçekleştireceksiniz, ülkeyi yönetilemez hale getireceksiniz ondan sonrada birlik ve beraberlik içinde bizim yanımızda olun diyeceksiniz. Bu doğru bir şey değil. Kim batırdıysa o, temizlemeli. Temizleyemiyorsa bırakıp gitmeli. Bunu daha iyi yapacaklar gelir ve Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatır. Hiç kimse Türkiye’de padişahlık geri geldi zannetmesin. Sistem elbette belli bir takım sıkıntılar yaşıyor, demokratik anlamda sıkıntıları görüyoruz. Ama bunları aşarız, aşmak zorundayız. Kendimize, toplumumuza, insanlarımıza güvenmemiz lazım. Türkiye çağdaş, demokratik, laik, parlamenter sisteme dayalı bir hukuk devleti olmak zorundadır. Bu da olacaktır. Bizim çabamız budur. Bu doğrultuda da hepinizin yardımını, desteğini bekliyoruz. Bayramınızı tekrar kutluyorum. Hepinize gelecekte başarılı günler diliyorum” diye konuştu.     

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.