Site Rengi

DOLAR 32,4960
EURO 34,9488
ALTIN 2.429,76
BIST 9.795,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Kazım Kurt’tan çarpıcı açıklamalar

15.08.2019
A+
A-

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Mavi Radyo ve Haber Ötesi haber ajansının canlı yayın konuğuydu. Çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

Odunpazarı’nda 4 Yılda Yapılan Çalışmalar

Odunpazarı’nda 4 yılda Odunpazarı Belediyesi çalışanlarının tamamı sendikalı hale getirildi. Odunpazarı çalışanlarımızın tamamıyla toplu iş sözleşmesi yaptık. Ekonomik durumlarında bir iyileştirme yaptık. Bütün işçilerimizin ayda bir kez tiyatro izleme hakkı oldu. Bu önemli bir değişiklikti.

170 iş makinesi aldık. Tamamını kendi atölyelerimizde onarabilecek hale geldik. Kendi taşımızı kendimiz üretecek hale geldik. Becerebilirsek kendi asfaltımızı kendimiz üreteceğimiz bir hale geldik. Bu mantıkla yaklaşınca belediyenin misyonu ve vizyonu değişmiş oldu. 11 tane halk merkezi inşaa ettik. İnşaatlar bitti, içinde çalışmalar başladı. Gençlerimizi, çocuklarımızı, kadınlarımızı sosyal hayata bu kurslarla hazırlamaya çalıştık.

HAMAMYOLU PROJESİ

Hamamyolu Projesi iddialı bir projedir. Gelmiş, geçmiş tüm belediye başkanları Hamamyolu ile alakalı bir çalışma yaptı. Biz buna istinaden ihtiyaç olduğunu gördüğümüz için bu çalışmayı yaptık. Hamamyolu, mecbur olmayınca uğranılmaz bir hal aldığı için değişime karar verdik. Odunpazarı Kent Konseyi bünyesinde bir Hamamyolu Çalışma Kurulu kurduk. Bu gruba dedik ki: Nasıl bir Hamamyolu istiyorsunuz? Şu kanaate varıldı ki: Odunpazarı Sit Bölgesi ve Hamamyolu arasında bir kopukluk var. Hamamyolu sadece oturulan, hiçbir sosyal faaliyetin yapılmadığı bir yer haline gelmişti. Bu proje dünyanın en önemli yarışmalarında “ödül alan” bir proje. Hamamyolu’nun daha çok ticari ve sosyal alana katılımını sağlayan bir proje. Alan olarak halkımıza açıldı. Bize karşı bir yalan propaganda yapıldı. Kendileri cesaret edemeyenler başka parti ve dernekler vasıtasıyla bizi eleştirdi. Ağaçların söküldüğünü talan edildiğini değil, oraya ağaç eklendiğini gördü. 180 masa koyduk; halk gelip masalarda hesap vermeden, evlerinden getirdiği yiyecekleri yiyecekler.

KARAOĞLANOĞLU CADDESİ’Nİ KESEN KÖPRÜ

Köprü, engelli ulaşımını sağlamak amacı taşıyan temel ulaşım alanı. Bunun teknik tarafını ben bilmem; mühendisler, mimarlar bilir. Engelli temel amaç olduğu için eğim çok düşük; %7 eğimli halde yapabildik. Hamamyolu’nda insanları rahatsız edecek hiçbir şey yok. Köprünün üstü kültür müzesi olacak. Yılda en az 4 tane festival sergisi yapacağız. “Bu köprü yapılmasaydı bu kadar para harcanmazdı!” diyenler(e cevaben): bir ihale kaça yapıldıysa o fiyata biter. Onun dışında kimse para ödeyemez. Bizim ihale bedelimiz 13 küsür milyon + KDV.

ESKİŞEHİRSPOR

Eskişehirspor, Eskişehir’in önemli bir markası. Eskişehir’de doğup büyüyen önemli bir kısım Eskişehirsporlu. Eskişehirspor kötü yönetilmiş, borcu olan, küme düştüğü içinde hiçbir geliri olmayan bir kulüp. Eskişehirspor için üzerimize düşen görevi yerine getiririz. Ben Eskişehir’de samimi iş adamlarından yardım istedim ama yardımcı olan olmadı. Geçen yıl talihsiz bir şekilde kaybetti. Bu yıl inşallah kaybetmez. Sadece futbol değil, basketbol takımlarına da destek verdik. Başarılı bir hentbol takımımız var, ona da bir otobüs tahsis ettik. Bunun yanında Odunpazarı Futbol Takımı var. O da başarılı bir çalışma çıkarıyor. Amacımız şampiyon olmak değil, futbolcu yetiştirmek. Eskişehir’de gelecekten bir şey bekleyen çocuklar bize gelsin.

KURŞUNLU KÜLLİYESİ

Kurşunlu külliyesinde 300 civarında ahşap sanat eserleri sergiliyoruz. Aynı külliyede fotoğraf sergimiz var. Kültür konusunda, müzecilik konusunda ciddiyiz. Yine bu müzede lületaşı sergimiz var. Kırım Tatarları Müzemiz var. Bundan sonraki süreçte bir Kurtuluş Savaşı Müzesi (yapmak istiyoruz). Eskişehir’e özel bir tarihi müze olacak. Dün bir kafe açtım. 50/60 yıllık Gazoz Şişe Kapakları Müzesi. Yine orada seramik düdük sergisi var. Nostaljik bir kafe yaptık, onun açılışını da gazoz denince akla gelen Nuri Alço ile yaptık. Her türlü kültürel çalışmayı yaptık.

EDİ-KOOP

EDİ-KOOP Halk Kartı, ihtiyacı olan ve bize müracaat eden vatandaşlarımıza vereceğiz. %25 indirimli alışveriş yapabilecekleri bir çalışma… Odunpazarı ev kadınlarının ürettiklerini satıp ev bütçelerine katkıda bulunmaları için çalışmalarımız devam ediyor.

TERMİK SANTRAL

Biz termik santrale karşıyız. Her fırsatta millete soranlar, bunu da millete sormalılar. Gerekiyorsa referandum yapalım. Eskişehir halkı istemiyor. Eskişehirli bunu yaptırmaz. Davamızı açtık, adalet buna ‘dur’ diyecek. Hepsini olmasa da raporların bir kısmını inceledim. Daha sistemin nasıl işleyeceği belli değil. Santral, Beyazaltın Köyü’nde, kömür Sevinç Köyü’nde… Alpu Ovası’nın neredeyse tamamı tarım dışı hale getirilecek. Bakanlar Kurulu kararı var. Bu arazilerde ekim hariç, hiçbir şeye izin verilemez. Bu ekonomik bir iş değil. Pahalı ve uygulanması halinde bize külfet yaratacak bir iş. Sevinç Köyü’nden çıkacak kömür 10 yılda bitecek. Bu santralin ömrünün 30 yıl olduğu söyleniyor. Sonrasında hiçbir şey olmayacak. Dolayısıyla mantıklı bir iş değil. Gerekirse eylem de yaparım.

AFRİN HAREKATI

Afrin meselesi için çok bir şey söylenmesi gerekli değil. Bir karar alınmıştır ve uygulamaya geçilmiştir. Keşke yapılmasaydı. Afrin’de temel hedefin PYD ve PKK olduğunu düşünmüyorum. Milli duyguları üst düzeye çıkmış vatandaşın, uygun bir tartışma ortamı yok maalesef! Hükümet de bunu kullanmaya çalışıyor! Ben şunu demeye çalışıyorum: Çocuklar ölmesin. Bu bir güvenlik operasyonudur. Burada Suriye ile ilişki kurulmalıdır. Suriye yönetimini zorda bırakacak adımlar Türkiye’ye yakışmaz Ben bunun emperyalist bir oyun olduğunu düşünüyorum. TSK’nın âlet olmaması gerektiğini düşünüyorum. Biz terörün her türlüsüne karşıyız. Biz bu konuda çok söyledik ama bizi dinlemediler. Terörü de bu devlet bitirsin. Bunun farklı çözülebileceğini düşünüyordum ama hükümetle anlaşma şansımız yok.”diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.