Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

KBRN Ajanları, Tehditler, Savunma ve Güvenlik paneli

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen “Yükseköğretimde KBRN; KBRN Ajanları, Tehditler, Savunma ve Güvenlik” paneli Öğrenci Merkezi Salon 2009’ da gerçekleşti.
Panelde konuşmacı olarak Milli Savunma Bakanlığı KBRN (Kimyasal Biyoloji Radyolojik Nükleer) Daire Başkanı Dr. Burçak Çabuk, Milli Savunma Bakanlığı KBRN Daire Başkanlığı Personeli Dr. Alb. Atakan Konukbay ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Özden ve moderatör olarak Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muammer Tün yer aldı. Panele çok sayıda arama kurtarma kuruluşu ve ilgili yerel kurumlar da katıldı.
Panelde KBRN ajanlarıyla mücadele ile tehditlere karşı alınan önlemler, ülkemizde yapılan stratejik çalışmalar ve KBRN eğitimleri hakkında konuşuldu. KBRN konusunda akademik bir yapı oluşturmak istediklerinin altını çizen Milli Savunma Bakanlığı KBRN Daire Başkanı Dr. Burçak Çabuk, "YÖK ile yaptığımız bazı çalışmalar var. YÖK KBRN ile ilgili doçentlik programı açıyor. Aynı zamanda KBRN ile ilgi yüksek lisans ve doktora programlarına destek sağlıyor. Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde KBRN Anabilim Dalı Başkanlığı kurduk. Aynı zamanda ilgili bakanlıklarda bu konuda sivil savunma uzmanları yetiştirmek istiyoruz" dedi.
Panel soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.