Site Rengi

DOLAR 32,3264
EURO 35,0746
ALTIN 2.300,17
BIST 8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

KDK, kadın ve çocuğa yönelik şiddetle ilgili özel rapor çalışması başlattı

15.08.2019
A+
A-

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, çocuğa ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin rapor hazırlanacağını belirterek, “Toplumdaki şiddet olayları bizim milletimizin örfüne, adetine, geleneklerine uymayan bir düzeyde" dedi.
Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), çocuğa ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin mevcut mekanizmaların işleyişindeki aksaklıkların tespiti ve somut çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla ilgili kamu kurumlarının temsilcileri ile toplantı düzenledi. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un ve Kadın ve Çocuk Haklarından Sorumlu Kamu Denetçisi Celile Özlem Tunçak’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Başkent Üniversitesi Rektörlüğü Kadın-Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri katıldı. Toplantıda konuşma yapan Şeref Malkoç, KDK’nın yıllık rapor hazırlama ve toplumun genelini ilgilendiren veya çözüm aranması gereken hususlarda özel rapor hazırlama yetkilerinin olduğu bilgisini verdi.

Hazırlanan raporlara göre konuyla ilgili düzenleme yapılacak
Çocuğa ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin rapor hazırlanacağını söyleyen Malkoç, “Toplumdaki şiddet olayları bizim milletimizin örfüne, adetine, geleneklerine uymayan bir düzeyde. Türkiye’de, aile içi şiddetin veya kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik alınması gereken bütün yasal düzenlemeler yapılmış ve çoğu Avrupa ülkelerinden daha ileri düzeydedir. Ancak bütün bunlar bu durumu çözmemiş. Bir yerde bir sıkıntı var. Bunu devletin bu kurumları tespit edecek. Bu tespit etme çalışmaları sonunda düzenlenen raporlara göre konuyla ilgili düzenleme yapılacak. Çünkü bizim Kurumumuzun görevlerinden birisi de yasalarda değişiklik yapılması gerekiyorsa tespit ettiğimiz sorunlu alanlarla ve yasa değişiklikleriyle ilgili Meclisle, siyasi partilerle veya Bakanlıklarla görüşme yapmaktır" diye konuştu.
Bu konunun mutlaka çözülmesi gereken bir sorun olduğunu ifade eden Malkoç, "Biz bunu hem üniversiteler nezdinde hem de diğer alanlarda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.
İlgili kurumlarında bu noktada çalışmalar yaptığını bildiren Malkoç, “Yalnız Türkiye’de sıkıntı kurumlar arasında yeterince organizasyon veya koordinasyon olmamasıdır. Biz bunu verdiğimiz birçok tavsiye kararlarında gördük. Biz çaba göstereceğiz, neticeyi almak için hep beraber çalışacağız. Bu noktada da ikna edilmesi gerekenleri ikna edeceğiz ve umut ediyorum ki bu çalışmalar en güzel neticeyi verecektir" ifadelerini kullandı.
Kamu Denetçisi Celile Özlem Tunçak da yaptığı konuşmada, şiddet olayları özellikle de aile içi şiddetteki artışla ilgili özel rapor hazırlayacaklarını bildirdi. Tunçak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kanunumuzda kurumumuza verilen özel yıllık raporun hazırlamanın yanında yıl içinde gerekli gördüğü önemli konularda da özel rapor hazırlama yetkisine de sahiptir. Bu kapsamda kadına ve çocuğa yönelik şiddet konusunu detaylı şekilde incelemeye aldık. Toplantıda yapılacak görüş alışverişleri, mevcut uygulamanın nasıl olduğunu ve uygulamada nerede eksiklikler olduğunu ilgili kurum yetkilileriyle ve STK temsilcileriyle birlikte inceleyip önce sorun tespiti sonra da çözüm önerileriyle birlikte bir özel rapor hazırlayacağız."
Toplantıda, ilgili kurumların temsilcilerinden mevcut durum, sorunlar ve konuyla ilgili alınabilecekler önlemler hususunda bilgi edinildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.