Site Rengi

DOLAR 32,5065
EURO 34,9070
ALTIN 2.425,83
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısında Konuştu

15.08.2019
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiçbir zaman Afrin'e karşı gelmedik. Ordumuz kahraman bir ordudur. Siyasilerin Suriye'de ve Orta Doğu'da yaptıkları bütün hataları ordu düzeltmeye çalışıyor" dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Bugün Dünya Tiyatrolar Günü olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sanatçı olmak kadar zor bir şey olmadığını, herkesin sanatçı olamayacağını kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Biraz da Allah vergisidir. Özel eğitim almak, özel çalışmak gerekiyor. Dünyanın bütün demokrasilerinde sanata ve sanatçıya özel önem verilir. Bugün 21. yüzyılın Türkiye'sinde en büyük zorluğu yaşayanlar sanatçılardır. Sanatçı hiç kimsenin kulu ve kölesi değildir. Sanatçı özgürdür, herkesi eleştirir yeri geldiğinde. O nedenle bütün sanatçılarımızı CHP olarak yürekten kutluyoruz. Oyunlarının yasaklandığını da biliyorum. Az kaldı 2019'a, az kaldı kadınların devrimine" ifadelerini kullandı. 

"Türkiye taş kömürü ihtiyacı ithalatla karşılanıyor" 
Hafta sonu Zonguldak’ta Taş Kömürü Çalıştayı yaptıklarını bildiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 
"Zonguldak 1,5 milyar ton taşkömürünü topraklarında barındıran bir havzanın ana unsuru. Zonguldak'ın zenginliği aslında Türkiye'nin zenginliği demektir. Buradan Zonguldaklı kardeşlerime sesleniyorum. Senin kömürünü çıkarmayıp el alemin kömürünü getirene asla ve asla oyunu verme. Verdiğin her oy haramdır. Milli servetimizdir taş kömürü. 2000’li yıllarda 20 bine yakın kişi Zonguldak'ta taş kömürü çıkarırdı, son rakam 20 binden 7 bin 464 kişiye inmiş. Almıyorlar. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nu çalıştırtmıyorlar. Zarar ettiriyorlar. Şimdi onu da birilerine peşkeş çekmek için fırsat kolluyorlar. Niye zarar etsin, işçi var, kömür de, çalışmak isteyen insan da var. Niye çalıştırmıyorsun? Bile bile zarar ettiriliyor. Türkiye taş kömürü ihtiyacı ithalatla karşılanıyor. Diyorlar ya biz yerliyiz ve milliyiz, yerli kömür aşağıda milli vatandaş yukarıda. Niye sen Amerika'dan kömür getiriyorsun? Sen ne yerlisin ne millisin. Senin adın gayrı milli bir hükümet. Kömür var, milli insan var, milli çıkarttırmıyorlar zarar ettiriyorlar. 2016 yılında Türkiye'de kullanılan taş kömürü miktarı 36 milyon 195 milyon ton kullanılmış. Yerli olanı sadece ve sadece yüzde 3.63. Yüzde 96.37'si yurt dışından ithal edilmiş. Bunların yerliliği de milliliği de batsın. Kömür var milli, insan var milli, çıkarttırmıyorlar, zarar ettiriyorlar. Dışarıya ödenen para 5 milyar dolardan fazla. Vermiyorsun parayı, çalıştırmıyorsun işçiyi. Dışarıdan kömür getiriyorsun. Kömür lobisine, enerji lobisine Türkiye'yi teslim ettiler. Yabancı kömür lobisine Türkiye’yi teslim etmişseniz siz Türkiye’nin değil lobicilerin adamısınız. Rusya’dan, Kolombiya'dan, Güney Afrika’dan, Avustralya'dan, Amerika’dan taşkömürü ithal ediyorlar. Dünya kadar işsiz var. Sen kimin işsizliğine çare buluyorsun, Rusya’nın, Kolombiya'nın, Avustralya'nın, Amerika’nın. Sonra da diyorsun ki, utanmadan ve sıkılmadan, biz yerliyiz ve milliyiz diyorsun. Ona ataçla yapışanların hiçbirisi ne yerlidir ne de millidir. Man Adası millileri bunlar. Sen kim bize milliyetçilik dersi vermek kim. Biz Kuvvayı Milliyeciyiz. Bütün dünya bilsin bunu.” 
2016 yılında ithal edilen enerji için 27 milyar dolar, 2017 için 37 milyar dolar ödendiğini, 2018’de en az 40-50 milyar dolar ödeneceğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Niye enerji sorununu çözmedin. Bu ülkede fakirden vergi topladın, götürdün vergileri ödedin. Bu hırsızlığı da aşan bir şey. Hırsız dediğin adam açtır, bunların karnı tok" dedi. 

"Doğalgaz ve petrolü anlarım Türkiye’de yeteri kadar yok ithal edilebilir peki kömür?" 
Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: 
"Doğalgaz ve petrolü anlarım Türkiye’de yeteri kadar yok ithal edilebilir. Peki kömür? Dünya kadar kömürümüz var, niye getiriyoruz? Dünyanın hiçbir devletinde bir devletin bir başka devlete yüzde 60 oranında enerji bağımlılığı yoktur. Yüzde 60 oranında Rusya'ya bağımlıysanız sizin egemenliğiniz tehlikededir. Bunların yatacak yerleri yoktur. Biz milli kurtuluş savaşı sırasında neler yaptık. Taşkömürü çıkardık ama çelik fabrikalarını kurduk, uçak fabrikası kurduk. Bize dediler ki niye uçak, gemi yapıyorsunuz bedava vereceğiz dediler. Kıbrıs çıkarması ile uyandık, dediler ki bizim uçaklarımızı, gemilerimizi kullanamazsınız."

“Şehitler arasında ayrım yapanlar vatan hainleridir” diyen Kılıçdaroğlu, "Şehitler, şehit yakınları, gaziler arasında ayrım yapanlar vatan hainleridir. Şehit şehittir. Şehidin sağcısı solcusu mu olur? Şehitler üzerinden siyaset yapılmaz. Maden şehitleri için de aynı ayrımcılığı yaptılar. 2003-2014 arasında hayatını kaybeden madenciler için özel kanun getirdiler. Peki, 2003'ten önce hayatını kaybedenler, onlar sayılmayacak dendi. Neden yapıyorlar bunu? Emin olun, ben anlamakta zorlanıyorum. İnsan bizim insanımız, çalışan bizim insanımız, ölen de bizim insanımız niye ayrım yapıyorsunuz? Her seçim öncesi Zonguldak'a gidiyorlar, oyları alıyorlar sonra uyutuyorlar. Zonguldak'a da Soma'ya da sesleniyorum, bu oyuna gelmeyin. Bunlara oy verdiğiniz andan itibaren sizi kullanırlar. Kendi ikballeri için sizi kullanırlar" değerlendirmesinde bulundu.

"Hiçbir zaman Afrin'e karşı gelmedik" 
Afrin harekatıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Başbakan aradı ‘hava desteğini aldık Afrin'e giriyoruz’ dedi. Kullandığım cümle Allah askerlerimize yardımcı olsun. Hiçbir zaman Afrin'e karşı gelmedik. Tam tersine eğer terör örgütleri konuşlanmışsa sınırlarımıza uluslararası hukukun bize verdiği bir hak var. Onu kullanacağız ve o hak kullanıldı. Bu ülkenin ordusu bizim ordumuzdur. Ordumuz kahraman bir ordudur. Siyasilerin Suriye'de ve Orta Doğu'da yaptıkları bütün hataları ordu düzeltmeye çalışıyor. AK Parti hükümetlerinin Orta Doğu'da yaptığı bütün hataları ordu düzeltmeye çalışıyor. Nasıl? Mehmetçik hayatını vererek. Elli sefer söyledik. Sizin Suriye’de, Orta Doğu bataklığında sizin ne işiniz var. Suudi Arabistan'dan, Katar'dan silah geldi, Türkiye havaalanlarına geldi, burada tırlara yüklendi Suriye'ye gönderildi. Silahların bir kısmını Amerika bir kısmını Rusya veriyor ölen kim? Oradaki Müslümanlar. Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat Afrin kahramanlığına soyunuyor. Sen kim kahramanlık kim, ordunun kahramanlığını üstüne alamazsın. Sen bu ülkenin kozmik odasını terör örgütüne açmadın mı? Sen kahraman falan değilsin, bırak. Kalkmış bir laf ediyor. Şunu söylüyor, ‘artık metal yorgunluğu yok Afrin'le beraber diriliş hareketi yeniden başladı.’ Yani Afrin'e askerleri gönderdik, onlar şehit oldular malı biz götürüyoruz. Bu kadar ahlaksızlığı hayatımda hiç görmedim. Ergenekon, Balyoz olaylarında orduyu perişan ettiler. Şimdi kalkmış ordu üzerinden zafer naraları atıyor. Gayri milli bir adam, enerji lobilerine, tefecilere çalışan bir adam yerli ve milli olamaz"

"Boğaziçi Üniversitesi'nde lokum dağıtanlar başımızın üstünde"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Boğaziçi Üniversitesinde bir grup öğrenci Afrin için lokum dağıtıyor, başımızın üzerinde yeri var. Üniversiteler bilgi yuvalarıdır ama üniversitelerde şiddet olmaz. Üniversiteyi şiddete teslim ederseniz üniversite bilgi üretmez. Lokum dağıtanlara şiddet kullanarak müdahaleyi asla ve asla doğru bulmuyoruz” dedi. 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan olaylarla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Boğaziçi Üniversitesinde bir grup öğrenci Afrin için lokum dağıtıyor, başımızın üzerinde yeri var. Üniversiteler bilgi yuvalarıdır ama üniversitelerde şiddet olmaz. Üniversiteyi şiddete teslim ederseniz üniversite bilgi üretmez. Lokum dağıtanlara şiddet kullanarak müdahaleyi asla ve asla doğru bulmuyoruz. Burada yapılacak iş üniversite yönetimidir. Olaya müdahale eder. Koltukta oturan zat doğrudan müdahale ediyor. Sizi üniversitede okutmayacağım diyor. Sen kimsin ya. Kimsin de okutmayacaksın. Üniversiteler senin babanın malı mı? Anayasa madde 42, 'Kimse eğitim hakkından yoksun bırakılamaz.' Beyefendi benim anayasa diyor. Kulağından tutacakmış. Bu ülkenin kadınları 2019'da seni kulağından tutup aşağı indirecekler. Devletin tepesinden üniversiteler dizayn edilmez. Devletin tepesinden üniversiteleri Pinochet, Hitler, Mussolini dizayn ediyordu. Onlara özendiysen o ayrı bir şey çık açık açık söyle. Yoksa bu düzen tutmaz. Demokrasilerde siyasi otorite suçluyu tespit edemez. Bir diktatörün diktatörlüğe yürüdüğü yolun taşlarını hakimler ve savcılar döşer. Bütün hakim ve savcılara sesleniyorum, çekinmeyiniz, korkmayınız, yürekli olunuz, adaletten haktan ve hukuktan yana olunuz. Birilerinin emriyle, telkiniyle birilerinin beklentilerine uygun karar vermeyiniz. Çocuklarınıza torunlarınıza gelecekte hesap veremezsiniz. Bütün yargıçların iyi davranması oturup doğru dürüst karar vermesi lazım" değerlendirmesinde bulundu. 

"AİHM kararları bile şu anda uygulanmıyor"
20 Temmuz darbesinden sonra gazeteciler ve milletvekillerinin tutuklandığını belirten Kılıçdaroğlu, "AİHM kararları bile şu anda uygulanmıyor. Akın Atalay 1,5 yıldır hapiste. Bırakmıyorlar niye kaçacakmış, Akın Atalay yurt dışından kendisi geldi teslim oldu. Niye kaçsın, FETÖ’cüler kaçar. Niye hapse atıyorsunuz, tutuyorsunuz? Kaptan gemiyi en son terk edermiş. Bu iş hukuk, vicdan, adalet meselesidir. Adaleti çürütürseniz devleti çürütürsünüz. Mehmet Altan, AYM ve AİHM karar verdi, hala tutuklu. Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak, ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Ali Bulaç 600 gündür tutuklu, Osman Kavala 5 aydır tutuklu. Celalettin Can, akil adam diye seçtiler, her tarafa gönderdiler o da içeride. Ömer Gergerlioğlu doktordu, KHK ile attılar, emekli aylığını alacak. Emekli aylığı vermeyiz diyorlar. Niçin sen atıldın. Bunun adı adalet. Batsın sizin adaletiniz. Enis Berberoğlu ve milletvekilleri hapiste hesabını veremiyorlar. Bütün dünyaya bizi rezil ettiler. Gitmişler Avrupa Birliği’nde Türkiye’yi anlatacaklar. Ne anlatacaksın raporlarını oku her şey var orada. Milletvekilleri niye, hangi gerekçeyle hapiste. Bütün bunlar OHAL nedeniyle, 20 Temmuz sivil darbesi sonucunda ortaya çıkan tablo bu. Türkiye’nin en temel sorunu işsizlik, OHAL ile artıyor. İşsizlik sorununun çözülmesi lazım" şeklinde konuştu. 
1 milyonu aşkın gencin işsiz olduğunu, her 100 işsizden 27’sinin üniversite mezunu olduğunu ve her evde bir işsiz olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, "2017 rakamları açıklandı.984 bin kişi iş bulmuş. Bunlardan 2017’de 464 bin kişiyi kayıt dışı çalışıyor" dedi. 
İstanbul'da bir inşaatta yaşanan asansör faciasını anımsatan Kılıçdaroğlu, “Mahkeme, 60 bin 800 TL para 24 ay taksitle ödenecek diye karar verdi. Sende vicdan var mı? Bir yerden, işverenden talimat mı aldın? 10 işçinin bedeli 60 bin lira olur mu? Akşam eve gittiğinde eşinin, çocuklarının yüzüne nasıl bakıyorsun?" dedi. 

Berfin Kırmızıgül'den Kılıçdaroğlu’na mektup 
Cizre'de yaşayan lise 2. sınıf öğrencisi Berfin Kırmızıgül'den bir mektup geldiğini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 
"Ben Berfin Kırmızıgül, Cizre'de yaşıyorum, 6 çocuklu bir ailenin tek kızıyım ve lise 2'ye gidiyorum. Ailesinden söz ediyor. Babam aylardır işsiz ve sürekli düşünüyor. Her tarafa mektup yazdım diyor. Cumhurbaşkanı'na Başbakan'a her tarafa mektup yazdım, babama iş bulun diye. Bugüne kadar ne cevap veren oldu ne de babama iş bulundu. Siz diyor bu işsizlik sorununu arada bir gündeme getiriyorsunuz. Bir de Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazayım diye göndermiş bana. Berfin'in gözlerinden öpüyorum. Hiç endişe etme güzel Berfin senin okuman için ben elimden gelen her türlü katkıyı vermeye hazırım. Kardeşlerin için de onların eğitimi içinde her türlü katkıyı vermeye hazırım. Berfin seninle kısa süre içerisinde konuşacağız ve yüz yüze geleceğiz." 

"Dolardaki bir kuruş artışın faturası 4 milyar 400 milyon lira" 
"Dolar almış başını gidiyor, hükümetten tık yok" diyen Kılıçdaroğlu, "Dolarla milletin ne işi var diye arada bir konuşuyorlar. Dolardaki bir kuruş artışın faturası 4 milyar 400 milyon lira. Bu para ile ne yapılırdı. 517 okul yapılırdı. Onlarca öğretmen atanırdı. Çocuklarımız daha güzel eğitim görürdü ama parayı tefecilere veriyorlar. Tefecilere teslim olan bir hükümetten bu memlekete hayır gelmez. Köprüden geçiş ücretini yapmışsın Türk parasına güvenmiyorsun dolarla yapıyorsun. Sen kendi ülkenin parasına güvenmiyorsun. Köprü geçişi dolar endeksli" ifadelerini kullandı. 

"FETÖ'nün bir numaralı siyasi ayağı, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır diyorum" 
OHAL’den sonra ‘askeriyedeki FETÖ'cüleri temizledik, milli eğitimdeki FETÖ'cüleri temizledik, yargıdaki FETÖ'cüleri de temizledik’ diye bakanların açıklama yaptığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: 
"O zaman OHAL niye var? niye devam ediyor OHAL? FETÖ'nün siyasi ayağını ortaya çıkarmamak için OHAL'i sürdürüyorlar. Buradan ilk kez FETÖ'nün bir numaralı siyasi ayağı, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır diyorum. Versin mahkemeye ispat edeceğim. Ne istedin de vermedik diyeceksin. Vali, kaymakam, general, rektör her şeyi verdin. Toprak verdin, üniversite verdin. Şimdi diyorsun ki FETÖ’nün siyasi ayağı kim? Siyasi ayağı sensin arkadaş. Biz FETÖ ile mücadele ederken her türlü baskı ile karşılaştık. Belediyelerimiz basıldı, belediye başkanlarımız hapse atıldı. FETÖ'nün izlediği yöntemin aynısını, vakıf, üniversiteler bunların da var. Bir ipte iki cambaz oynamaz. Cambazın biri düştü, cambazın diğeri hala tel üstünde oynuyor. 2019'da bu ülkenin kadınları seni oradan aşağı indirecek." diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.