Site Rengi

DOLAR 32,5286
EURO 34,9090
ALTIN 2.436,97
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Kimliğimiz Türkçemiz Kısa Film ve Kamu Spotu Yarışması ödül töreni

15.08.2019
A+
A-

2017 Türk Dili Yılı Tanıtma Film ve Kamu Spotu Yarışması'nın ödül töreni gerçekleştirildi. 
2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde yürütülecek kampanyayla 2017'nin "Türk Dili Yılı" olarak ilan edileceği bildirilmişti. Yıl boyunca yapılan çeşitli etkinlikler ve düzenlenen yarışma neticesinde “Kimliğimiz Türkçemiz Kısa Film ve Kamu Spotu Yarışması”nın ödül töreni gerçekleştirildi. Gazi Üniversitesi'nde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, Türkçe'nin yüzyıllardır işlenerek yeryüzündeki sayılı medeniyet dillerinden biri olduğunu dile getirdi. 2017 yılının Türk Dili Yılı ilan edilmesinin ardından çeşitli çalışmalar yapıldığını ifade eden Kaçalin, "Sanatın gücü ile Türkçe'nin sesi, sureti olan bu sesler bugünden sonra televizyonlarda Türkçe'nin lehine boy gösterecektir" diye konuştu. 

"Devletin ve milletin gücü dildir" 
Programda konuşan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan ise, ödül törenine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uslan, "Dilin gücü kişinin, toplumun, milletin ve devletin gücüdür. Devletin ve milletin gücü de dildir. Diline sahip çıkmayan toplumlar kimliklerini kaybetmeye mahkumdur. Türkçemiz bizi millet olarak bir arada tutan en önemli varlığımızdır" şeklinde konuştu. 
Programda Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs de yer aldı. Örs, günümüzde yoğun bir teknoloji ile iç içe olunduğunu belirtti. Teknolojinin getirisi olarak dili kullanımda bazı sıkıntıların meydana geldiğini ifade eden Örs, gençlere Türkçe'ye sahip çıkma çağrısında bulundu. 
Konuşmaların ardından ödül takdimi yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılabildiği yarışmada 100 eser değerlendirildi ve her iki dalda toplam 125 bin TL ödül verildi. Yarışmada her iki dalda birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri dışında birer adet Seçici Kurul Özel Ödülü ve ikişer adet Teşvik Ödülü de belirlendi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.