Site Rengi

DOLAR 32,5777
EURO 34,8293
ALTIN 2.419,06
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 26°C
Cts 28°C

"Kimseye Kavga Etmeyi Öğretmiyoruz”

15.08.2019
A+
A-

Özellikle ilkokul çağındaki çocukların küçük yaşlarda karate salonlarında eğitim almaya başlaması, gelecekte fiziki ve karakteristik olarak önemli kazanımlar elde etmelerine vesile oluyor. 

Eskişehir’de, karatenin en sert dallarından bir olan kyokushin karate sporunda uzun yıllardır hocalık yapan Reşat Küçükerkan, ilkokul çağındaki çocukların karateye başlamasının, gelişimleri açısından sayısız avantajı da beraberinde getirdiğini vurguladı. Kyokushin karate sporunun saygı üzerine temellendiğini ve kimseye kavga etmeyi öğretmediklerini belirten Küçükerkan, ailelere, fiziki ve karakteristik gelişim için, çocuklarını karate eğitimlerine göndermelerini tavsiye etti. 

“Karateye başlamanın yaşı 7-8’dir” 
Çocukların, karate sporuna küçük yaşlarda başlaması için aileleri teşvik etmeye gayret ettiklerini belirten Küçükerkan, “Karateye başlamanın yaşı 7-8’dir. Neden 7-8 yaşları? Çocuğun vücudu tam olgunlaşmadan kasını, ayağını hepsini açıyoruz, güçlendiriyoruz. Neden tavsiye ederim? Çünkü en büyük etkenlerden bir tanesi dikkat özelliğidir. Kyokushin karate stili, karatenin en sert stili, vuruşlu bir karate stili. Onun için çocuk buna küçükken başladığı zaman, direk olarak refleksleri ona göre gelişiyor. Refleksin burada gelişmesi, dikkatini, yoğunlaşmasını, odaklanmasını artıyor. Kyokushin karatede standart olarak belirlediğimiz şeyler var. Duruşlarımız, yumruk atma şekilleri gibi. Ama bunların en önemlisi, o yaşta gelen çocuğa göre vücudun geliştirilmesi. Yani bizde sert hareketlerin olması lazım. Yumuşak bir hareketi kabul etmiyoruz zaten. O sert hareket, boşa yumruk attığı zaman veya tekme attığı zaman kas zaten ona göre gelişiyor ama bu bir saygı çerçevesi içinde gerçekleşiyor” şeklinde konuştu. 

“Biz burada kimseye kavga etmeyi öğretmiyoruz” 
Karate salonlarının, kavga etme ortamı olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Küçükerkan, şunları kaydetti: “Biz burada kimseye kavga etmeyi öğretmiyoruz. Burada öğrendiklerini sokakta uygulasınlar istemiyoruz ve uygulatmıyoruz zaten. Bizim buradaki amacımız, Eskişehir’de bir tek bizim salonumuzda yapılan kyokushinkai karatenin yaygınlaşması ve çoğalması.“ 
Antrenör Reşat Küçükerkan himayesinde kyokushin karate eğitim alan minikler ve gençler ise, bu sporun içinde bulunmaktan dolayı hiçbir zaman pişmanlık duymadıklarını dile getirerek, tüm yaşıtlarını da kendi aralarına davet ettiler. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.