Site Rengi

DOLAR 32,5488
EURO 34,8567
ALTIN 2.427,70
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

Kırka’da Nevruz Kutlaması

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Seyitgazi İlçesi Kırka Mahalleside baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 
Kırka Şehit Halil Kara Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen kutlamalara, Seyitgazi Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu, Seyitgazi Belediye Başkan yardımcısı Hasan Doğru, Seyitgazi Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı ve ilçe protokolü öğretmen, öğrenci ve misafirler katıldı. 
Okul bahçesine Nevruz ateşinin yakılmasıyla başlayan kutlamalar, Seyitgazi Kaymakamı Cankaloğlu'nun konuşmasıyla başladı. Cankaloğlu, konuşmasında; "21 Mart Nevruz Bayramının önemi Türk dünyası ve akraba topluluklarının birlik ve beraberliklerinin simgesi ve en önemli baharın müjdeleyicisidir" diye belirtti. 
Şarkı şiir ve folklor gösterilerinden sonra protokol, öğretmen ve öğrencilerin ateşin üzerinden atlamasıyla devam etti. Örs üzerinde demir dövülmesinin ardından katılanlara baharın simgesi Martaliçka hediye edildi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.