Site Rengi

DOLAR 32,3249
EURO 35,0645
ALTIN 2.308,47
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Kırka’da ‘Sabah Namazı Buluşmaları’ Sürüyor

15.08.2019
A+
A-

Seyitgazi Müftüsü Said Dizen ile çok sayıda vatandaşın yanı sıra minik çocukların da katılımıyla Kırka Kurs Camisi’nde gerçekleştirilen buluşma programında, sabah namazının kılınmasının ardından Kırka ve çevre mahallelerdeki görevli imam-hatipler tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerinin muzaffer olması için Fetih suresi okundu, dualar edildi.

Seyitgazi İlçe Müftüsü Said Dizen, ‘Müslüman olmanın bedeli’ konulu sohbetinde; "Bu ülkede Müslüman olmanın bedeli Müslümanca yaşamaktır. Namazını kılacak, zekatını verecek, orucunu tutacak, salih amellerde bulunacak Müslüman yalandan iftirada, dedikodudan zinadan, içkiden, kumardan, faizden, rüşvetten, adam kayırmadan, devlet malını zimmete geçirmekten, bunlara benzer ne varsa uzak duracak. Müslüman doğru olacak, dürüst olacak, doğru olacak, merhametli olacak, şefkatli olacak. Demek ki, bu ülkede Müslüman olmanın bedeli Müslümanca yaşamaktır. Bu ülkede Müslüman olmanın bedeli bir ve beraber olmaktır. Müslüman Müslümanın kardeşidir" diye belirtti.

Sohbet sonunda Kur’an kursu öğreticisi Selahaddin Genç tarafından yapılan dua ile program sona erdi. Program sonunda Kırka Kurs Camii İmam-Hatibi Cüneyt Çakır ve mahalle sakinleri tarafından hazırlanan kahvaltı cemaate ikram edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.