Site Rengi

DOLAR 32,3212
EURO 35,0652
ALTIN 2.306,86
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Kısa dönem jandarma erleri yemin etti

15.08.2019
A+
A-

Kütahya’da 369-2 kısa dönem jandarma erler, törenle yemin etti.
Kütahya İl Jandarma Komutanlığındaki eğitimlerini tamamlayan 369-2 kısa dönem erler için Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde yemin töreni düzenlendi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda jandarma erlerin eğitim süreçlerinin yer aldığı video sunuldu.
54 jandarma er daha sonra Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların üzerine el koyarak yemin etti.
Törende bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, “Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve yakınlarınızın huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. İçtiğiniz bu ant vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin ifadesi, aynı zamanda kahraman jandarma teşkilatına mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir. Bu kutsal ocakta Atatürkçü düşünce sistemi ışığında aklı ve bilimi rehber edinen, gönlü yurt ve yurttaşlık sevgisiyle dolu, milli ve ahlaki değerlere bağlı, hukuk ve insan haklarına saygılı, aldığı vazifeyi vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır düsturuyla yerine getiren birer jandarma eri olarak yetiştirileceksiniz. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş ile İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar tarafından eğitimlerde başarılı olan erlere ödülleri ve ailelerine hediyeleri verildi.
Yemin töreni, Jandarma Marşı’nın seslendirilmesiyle sona erdi. (EFE)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.