Site Rengi

DOLAR 32,5888
EURO 34,8254
ALTIN 2.495,83
BIST 9.452,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Kışın Çiçeklerinizi Unutmayın…

15.08.2019
A+
A-

Kış mevsiminde unuttuğumuz çiçeklerimize bakımı ve bakımın önemini hatırlatan Blog Yazarı Çiçek Bakım Uzmanı Şükran Karabulut, öncelikle ölü yaprakları ve tomurcukları kopararak bitkilerin kış boyunca ihtiyaç duyacakları enerjiyi boş yere sarf etmelerini önlememiz gerektiğini vurguladı. 

Hava değişimlerinin çiçekleri olumsuz yönde etkileyeceğini belirten Karabulut, çiçeklerin kış mevsiminde de sağlıklı olabilmesi için özenle bakılması gerektiğini söyledi.
"Saksı çiçekleri, havaların soğumasıyla birlikte daha yavaş büyümeye başlar ve sonbahar – kış aylarında uyuma dönemine girerler" diyen Karabulut,
"Eğer sobalı bir evde yaşıyorsanız çiçeklerinizin bulunduğu ortamdaki ısıyı sabit tutmaya özen göstermelisiniz. Odanın fazla ısınması ve soğuması engellenmelidir. Sobalı evlere nazaran kaloriferli evlerde ısı değişimi fazla olmadığından saksı çiçekleri soğuk havadan daha az etkilenir.
Yalnızca ısıya değil çiçeklerin sulama şeklinde de özen göstermek gerekir. Çiçekler kış mevsiminde
çiçekler mümkün olduğunca az sulanmalıdır. Eğer çok su isteyen bir çiçeğiniz varsa, onun da sulama aralığını değiştirmelisiniz.
Bunların dışında çiçeklerin bulundukları yer de önemlidir. Kış mevsiminde çiçeklerin yerleri değiştirilir. Fakat bir çiçek bulunduğu yeri sevmişse, yerinin değişmesi onu olumsuz etkileyecektir. Bu sebeple mevsimden mevsime yerinin değiştirilmemesi gerekir. Çiçeklerin gövdesi ve yaprakları bulunduğu konuma göre geliştiğinden, yerinin değişmesi durumunda yeni çevreye uyum sağlamakta zorlanabilir. Bu durumda da yaprakları sararıp dökülmeye başlar.
Kış mevsiminde çiçeklerin bulunduğu ortamın daha az nemli olmasına dikkat edilmelidir.
Yerinin değiştirilmesi haricinde, çiçeğin bulundu saksının değişmesi de çiçeği olumsuz etkileyebilir. Saksız değişimi yalnızca ilkbahar aylarında yapılmalıdır.
Pratik Çiçek Bakımı Önerileri: Bulunduğunuz ortamı havalandırmak istediğinizde çiçeğinizin cama yakın olmadığından emin olun.
* Çiçeğinizi soğuk suyla sulamayın.
* Çiçeklerin de insanlar gibi soğuktan etkilendiğini unutmayın.
Siz de bu bilgiler ışığında çiçeklerinizi kışın olumsuz etkilerinden koruyabilirsiniz" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.