Site Rengi

DOLAR 32,3184
EURO 35,1145
ALTIN 2.295,76
BIST 9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Kitaplar Açık Havada Okundu

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi tarafından 26 Mart-1 Nisan Kütüphaneler Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği düzenlenerek açık havada kitap okundu. 
Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi önünde düzenlenen ve kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği programda Anadolu Üniversitesince yaklaşık 600’e yakın kitap verildi. Bugüne kadar kütüphaneden en fazla kitap ödünç alan personel ve öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi. 
Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi Koordinatörü Prof. Dr. Mesut Kurulgan, açık havada kitap okuma etkinliğinin yaklaşık 7 yıldır devam ettiğini söyledi. Prof. Dr. Kurulgan, "54. Kütüphane Haftası vesilesiyle bir etkinlik düzenledik. Açık havada kitap okuma yaklaşık 7 yıldır devam eden bir süreç ve bu sürede her yıl bunu devam ettiriyoruz. Katılımda oldukça yoğun oluyor. Bizim buradaki amacımız kitap okumayı, okuma alışkanlığını geliştirmeyi hedefliyor. Dolayısıyla artık insanlar daha fazla okumalı" diye konuştu. 

"Bu diş fırçalamak gibi" 
Kütüphaneden en fazla kitap ödünç alan öğrencilerden Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü 2. sınıf öğrencisi Faruk Antep ise hayatında kitap okumanın diş fırçalamak gibi alışkanlık olduğunu belirtti. Antep, "Üniversiteye başlamadan önce de kitap okuma alışkanlığım vardı. Diş fırçalamak gibi yani. O yüzden kolay kolay bırakamıyorsunuz. Bir şekilde bunu alışkanlık edinmeleri lazım. Daha hafif kitaplarla başlayıp en kolay yolu günde 50-100 sayfa okuyacağım diye sistemli bir şekilde devam etmek. Günde 1 saat okuduğunuz zaman 100 sayfa okursunuz zaten. Bu şekilde sistemli olduğu zaman diş fırçalamak gibi oluyor. Bu şekilde alışkanlık edinebilirler. Sosyal medyayı biraz daha kısmaları gerekiyor. Birazda insanın yapısıyla ilgili, ben biraz daha içe dönük bir insanım. O yüzden okumam daha kolay oluyor" dedi. 
Öte yandan açık havada gerçekleşen kitap okuma etkinliği çeşitli ikramların dağıtılmasıyla son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.