Site Rengi

DOLAR 32,3451
EURO 35,1132
ALTIN 2.307,40
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Kızılay Eskişehir Şubesi, 2019 Yılını Değerlendirdi

Kızılay Eskişehir Şubesi, 2019 Yılını Değerlendirdi
09.01.2020
A+
A-

Türk Kızılayı Eskişehir şubesi, 2019 yılı faaliyetlerini değerlendirdi. Başkan Egemen Temizsoy, basın mensuplarına yaptığı açıklamada göreve geldikleri 18 Mart 2019 tarihinden bugüne dek yaptıkları çok yönlü faaliyetleri anlattı.

Türk Kızılayı Eskişehir Şube Başkanı Egemen Temizsoy’un açıklamaları şöyle: “Değerli Basın Mensupları; 2019 yılı ilk 3 aylık dönemi Türk Kızılay Eskişehir Şubesi genel kurul süresi ile geçirmiştir. Göreve başladığımız 18 Mart 2019 dan bu yana geçen 9 aylık verilerimizi, projelerimizi sizlere, sizler sayesinde halkımıza anlatmak için bugün burada toplandık.

Davetimizi kırmadığınız için minnettarız. Sizin vasıta olacağınız bu iyilik yolculuğumuza ne kadar çok yardım severimizi dâhil edersek gücümüz, paylaşmamız o derecede artacak. Gönül ister ki bize olan ihtiyaç her yıl azalsın, fakat Dünya’nın içerisinde bulunduğu durum tam tersi olacağını bizlere düşündürüyor. Sizlere en son ramazan ayı sonrasında verilerimizi paylaşmıştık o günden bugüne Türk Kızılay Eskişehir Şubesinde neler yapıldı?

1) Yola çıktığımızda kendimize ilke edindiğimiz şeffaf, adil herkese ulaşabilir, herkesin ulaşabildiği Kızılay ilk adımımızdı. Bunun için; www.eskisehirkizilayseninle.com sitemimizi devreye aldık. İhtiyaç sahibinin başvuru yapabildiği, başvurusunun anında tarafımıza iletildiği ve dileyen herkesin şubemiz tarafından yapılan yardımları görebildiği online sistemimiz.
2) Teknoloji, akıllı telefonlar, iletişim her an yanımızda. Şubemiz olarak bizlerde ulaşabilirliğimizi arttırmak amacıyla whatsappiletişim hattımızı bu ay itibariyle devreye aldık. Türk Kızılay Eskişehir Whatsapp iletişim numarası 549 722 26 26
3) Peki, yardımlarımızı nasıl yapıyoruz? İl, ilçe sosyal yardımlaşma vakıfları, engelli dernekleri, STK’lar aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor, şubemiz bünyesinde bulunan tespit komisyonlarında tespit yapıyor ve yardımı kişiye doğrudan biz ulaştırıyoruz.
4) İşte bu sistemimizin 9 ayda ulaştığı rakamları sizlerle paylaşıyoruz.
5) Nüfus artıyor, araç sayısı fazlalaşıyor, sokaklar küçülüyor, acil durumlarda ilk yardım bilgisi olan kişilere her geçen gün ihtiyaç artıyor. İlk yardım bilincinin eksikliğinden dolayı kaybedilen canlarımızın azalması amacıyla şube olarak ilk yardım eğitimine özel bir eğilim gösterdik. Türkiye’de ilk yardım eğitimi veren 32 merkezarasında en çok kişiye ulaşan ilk yardım eğitim merkezi olduk.20.910 kişiye ulaşmamız asla yeterli değildir. Bu sebeple online ilk yardım eğitimlerimiz Ocak ayı içerisinde başlayacaktır.(anlat) İlk yardım bilincini ve bilgisini arttırmak için QR kod ilk yardım projemiz Nisan ayı içerisinde hayata geçecek. Nedir QR kod projemiz? (Anlat) Ayrıca ilk yardım eğitim merkezimiz, millî Eğitim Md. İle yapılan protokol çerçevesinde hijyen eğitimleri vermeye başlamıştır.
6) Gıda israfı ve açlık günümüz dünyasının en büyük problemlerinden biridir. Gıda israfını önlemek, sağlıklı ve düzenli gıdaya ulaşamayanlara ulaştırma amaçları ile “fazla gıda” ile işbirliğine başlanmıştır. Nedir bu fazla gıda işbirliğimiz?
Gıda üretici firmaların, gıda bankacılığı kapsamına giren STK’lar ile bir araya geldiği bir platform. Bu platformda üreticinin üretim fazlası ürünleri, s.t.t yaklaşmış ürünleri çöpe yollamak yerine bizlere bağışlaması ve karşılığını gelir vergisinden düşmesi. Bizlerde bu sistemde bu ürünleri görebiliyor, lojistiğini yapıyor ve ihtiyaç sahiplerine bütün bilgilerini vererek teslim ediyoruz.
7) Erzak, kıyafet, hijyen, yardım malzemelerimiz için soğuk hava birimleri olan lojistik depomuz faaliyete alındı.
8) Eğitime destek vererek yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin ufuklarını açmak, ulaşamadıkları imkânları gücümüz yettiğince onlara sunmak, Kızılaycılık bilinciyle yardımseverliği aşılamak amaçlarıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile aktif çalışma halindeyiz. Gençlik kollarımız Üniversitelerde ve okullarımızda sürekli olarak faaliyet halindedir. Kıyafet, kırtasiye, ihtiyaç sahibi ailelere destek, öğrenim bursu yardımlarımız hayata geçti. Geçtiğimiz 23 Nisan bayramı kutlamasını hasırca gençlik kampımızda geleneksel hale getireceğiz.
9) Kurban bağışlarımız; Nasıldı? Hemşerilerimizin destekleri sayesinde Türkiye’de kurban bağışı sıralamasında 6. Sırada yer aldık.
10) İlçelerimizden Seyitgazi ve Sivrihisar’da temsilciliklerimiz açıldı.
11) Afetlere toplumumuzu hazırlamak, afet sonrasında doğru yardımı, zamanında ulaştırmak için çalıştık, çalışıyoruz. Gönüllülerimizden oluşan afet birimimiz ve şube personelimizle ilimizde meydana gelen afetlerde anında vatandaşlarımızın yanında olduk. Sel baskınları, Seyitgazi yapıldak yangını, arama kurtarma çalışmaları, ilimizin deprem tatbikatında görevlerimizi yerine getirdik.
12) Kurum Kimliğimizi daha da güçlendirmek için şubemiz tarihçesini incelemeye aldık. Türk Kızılay Eskişehir Şubesinin, Hilal-i Ahmer genel merkezine kuruluş dilekçesi başvurusu 01.01.1914 tarihidir. Kuruluşunun kabul edilip faaliyete geçtiği tarih ise 17.05.1928 görüldüğü gibi şehrimiz iyilik yolculuğuna milli mücadele yıllarında, Cumhuriyetin ilk yıllarında başlamıştır. Ne mutlu ki bizlere böyle bir şehrin evlatlarıyız. Tarihimizi, arşivlerimizde taradıkça, bilgileri buldukça şehrimiz ile paylaşacağız ki herkes yaşadığı şehir ile bir kez daha gurur duysun.17.05.2020 den itibaren hep birlikte şubemizin, şehrimizin iyiliğinin doğum gününü kutlayacağız.

Şeffaflık, adillik, ulaşılabilirlik misyonumuzdan şaşmadan herkese açık, her an göreve hazır Kızılay Eskişehir için çalışmaya devam edeceğiz. Unutmayalım ki Türk Kızılay sizsiniz, Türk Kızılay Türk milletinin yüreğidir. Bizler milletimizin yüreğini taşımanın hassasiyeti ile çalışırken, değerlivatandaşlarımızdan şubemiz ile kol kola yan yana yürümeyi sürdürmelerini istiyoruz. İyilik paylaştıkça büyüyor, bizler paylaştıkça mutlu oluyoruz. Çok büyük teşekkür duygularımızla görüyoruz ki, 1928 yılında başlayan şehrimizin iyilik yolculuğu sizler sayesinde daha büyük ufuklara yelken açmaktadır.

Değerli basın mensuplarımız; Hanımefendiler, beyefendiler; Yeni yılda sağlıklı, huzurlu mutlu bir yıl geçirmek ümidiyle yeni yılınızı ve 10 Ocak çalışan gazeteciler gününüzü kutlar, toplantımızadeğer kattığınız için yönetim kurulumuz adına tekrar teşekkür ederim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.