Site Rengi

DOLAR 32,3355
EURO 35,1531
ALTIN 2.241,72
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 9°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 6°C
Cum 8°C
Cts 13°C

Konuşan Fotoğraf

17.09.2020
A+
A-

Bu gördüğünüz fotoğrafı AK Parti’nin eski il başkanlarından Fikret Dönmez, kendi sosyal medya hesabında paylaşmış. 2003’ün son ayı 2004 yerel seçimlerine üç ay varken çiçeği burnunda iktidar partisi olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Eskişehir belediye başkan aday adayları birlikte yerel basını ziyaret ediyor, onları derleyip toparlayan da dönemin il ve merkez ilçe başkanı, Fikret Dönmez ile Hasan Tuç. Peki bu fotoğrafta kimler var, bi sayalım önce. Rahmetli Vahap Satıcıoglu, Adnan Ercan, Ayhan Arslan, Burhan Sakallı, Emin Nedim Öztürk, Faruk Karaçay, Fikret Dönmez, Hasan Tuç, İbrahim Karadayı, Murat Canözer, Serdar Demirhan, Süleyman Arduç, Tacettin Sarıoğlu bir de aday adayı olup da bu karede bulunmayanlar var: Abdullah Akbıyık, Birol Azdiken, Ertuğrul Dindar. Onlar da herhalde o gün genel merkeze kulis yapmaya gitmiş olacaklar ki bu karede yer alamamışlar.

Fotoğrafla ilgili çok detaya girmek istemem, neticede 16-17 yıllık bir enstantane ama şu yorumu yapmadan da geçemiyorum: tüm aday adayları aslında birbirine rakip ama kapı kapı birlikte gezebiliyor, ya şimdi? Mevcut üç milletvekilini silah zoruyla bile yan yana getiremezsiniz. Sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehre gelmesi haricinde… Son seçimde Odunpazarı adayı Volkan Doğan, büyükşehir adayı ile saf tutmamak adına adeta yeminliydi.
Bu karedeki Faruk Karaçay Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı, Tacettin Sarıoğlu Tepebaşı, Burhan Sakallı da Odunpazarı Belediye Başkanı adayı oldular.
Malum olduğu vechiyle iki alt kademe belediye kazanıldı. Büyükşehir az bi farkla kaybedildi. Büyükşehir adayı Karaçay, seçimden sonra Antalya Belediyesi’ne bürokrat olarak gitti. Diğer aday adaylarından Nedim Öztürk 23. Dönemde Eskişehir milletvekili seçildi. Murat Canözer önce AK Parti İl Başkanı olarak atandı, sonrasında 2009 seçimlerinde Tepebaşı Belediye Başkan Adayı oldu ama kaybetti. Ayhan Arslan zaten ETO başkanıydı bir müddet daha görevine devam etti 2005’te aday olmadı. O günün il ve merkez ilçe başkanları ise bu görevlerini 2 yıl daha devam ettirdiler. Hasan Tuç genel merkezin tavsiyesi ile Mart 2005’te istifa etti. Her ne kadar ırkdaşı Abdüllatif Şener’in Türkiye Partisine il başkanı olduysa da AK Parti’ye geri dönerek 2019’da Tepebaşı adayı oldu. Dönmez ise il kongresinde Osman Yüksel’e karşı kaybederek out konuma düştü. Odunpazarı Belediye Başkan Aday Adaylarından Süleyman Arduç, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne döndü. 2011’e kadar da bu görevi sürdürdü. İbrahim Karadayı ise pek ortalarda görünmedi. Serdar Demirhan Ankara’da danışmanlık faaliyetlerine devam ederken bir yandan da Haber Ötesi’nde köşe yazılarını sürdürüyor. Bu karede hayatta olmayan tek kişi Vahap Satıcıoğlu’na Allah’tan rahmet diliyoruz. Eskişehir’in kaderinin değiştiği bir seçimdi bence. 2004 yerel seçimleri AK Parti, örgütü bile olmayan DSP adayına acemice seçimi kaybetmeseydi, bugün bir Bursa, Gaziantep, Kocaeli, Kayseri gibi gerçek kentleşme Sanayi ve üretim şehri olurdu. 6000 oyla kaydedilen büyükşehir belediyesi bir daha bu kadar az farkı bile bulamayacak ve 4 dönemdir AK Parti Eskişehir’de yerel seçim kazanamayacaktı.

Bazıları adayda buldu, bazıları teşkilatta, bazıları da Yılmaz Büyükerşen faktörüne bağladı ama bence Nedim Öztürk ya da Tacettin Sarıoğlu büyükşehir adayı olsaydı AK Parti’nin büyükşehir belediyesini alması işten bile olmazdı. Çünkü Malıç ve Sivrihisar lobisi o günün konjonktüründe seçimi kazanmaya yeterdi. Nitekim Tepebaşı’nda Sivrihisarlı Tacettin Sarıoğlu hem de Amcazadesi Ahmet Ataç’a karşı seçilmiş, Odunpazarı’nda Mihalıççıklı Burhan Sakallı da ipi göğüsleyen isim olmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.