Site Rengi

DOLAR 32,4886
EURO 34,9477
ALTIN 2.439,30
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

KPSS’nı 10 Saniye ile Kaçırdı 

15.08.2019
A+
A-

Afyonkarahisar’da Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) kapıların saat 10.00’da kapanması uygulaması dolayısıyla bazı öğrenciler sınava giremedi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’da da KPSS sabah saat 10.15'te başladı. Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri gerçekleşti. Afyonkarahisar Türkiye Odalar Birliği ve Borsalar Birliği Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde de kapılarda görevli emniyet görevlileri, güvenlik kamerası ve elektronik saat eşliğinde adayların güvenlik aramalarını yaparak giriş belgelerini kontrol etti. Sınav için okula gelen Mehmet Ay, yaklaşık 10 saniye geç kaldığı için güvenlik görevlileri tarafından içeriye alınmadığını iddia ederek, "KPSS'ye tam 10.00’da giriş yapacaktım kapıdan içeriye girince güvenlik görevlileri beni içeriye almadı. Ben de 'ne olursunuz beni sınava alın, benim hayatım kararır' diye hitap ettim. Ama beni KPSS'ye 10 saniye geç kalmam dolayısıyla almadılar ve adeta hayatım karardı. Biz o kadar emek veriyoruz, çalışarak bu günlere geliyoruz. Bizim hak ettiğimiz şeyler bunlar değil. Ben bu KPSS sisteminin değişmesini istiyorum ve başka arkadaşlarımızın da hayatlarının kararmasını istemiyorum. Bir an önce bu olumsuz sistemin değişmesini hükümetimize iletmek istiyorum" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.