Site Rengi

DOLAR 32,5490
EURO 34,7341
ALTIN 2.492,91
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 24°C

"Kumbaradan Kılıç Çıktı"

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Kaymakamlığı tarafından mahalle ve cadde üzerlerine konulan oyuncak ve kitap paylaşım evleri ilgisiz bırakılıyor. 

Tepebaşı Belediyesi tarafından oyuncak toplama kampanyası adı altında oluşturulan oyuncak ve kitap paylaşım evleri özellikle sokak çocuklarının dikkatini çekiyor. İhtiyacı olan ailelerin çocukları için oyuncak ve kitap toplama kumbaraları hazırlayan belediye yetkilileri, vatandaşların içerisine bıraktığı oyuncak ve kitapların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirtti. Ancak kumbaralar dolmadan içine atılan eşyaları kapakları kırarak almaya çalışan çocuklar, hem oyuncaklara hem de kumbaralara zarar veriyor. Eskişehir'in birçok mahallesine ve merkeze yakın caddelere bırakılan bu kumbaralar, dışarıdaki çocuklar tarafından kullanılmaya başlandı. Oyuncakların ve kitapların, ihtiyaç sahiplerine ulaşmadan sokaklarda kullanılmaya başlanması da vatandaşların dikkatinden kaçmadı. Özellikle sokaklarda yaşayan kişi ve çocukların bu tarz kumbaralardan faydalandığını söyleyen vatandaşlar, hem kumbaralara hem de içerisindeki bağış için toplanan eşyalara zarar verdiklerini belirtti. 

Çevredeki vatandaşlar, çocukların kumbara içinden özellikle, silah, bıçak ve kılıç benzeri oyuncaklar seçmelerinin de uzmanlar tarafından fark edilmesi gereken bir sorun olduğunu dile getirdi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.