Site Rengi

DOLAR 32,3234
EURO 35,0716
ALTIN 2.282,24
BIST 9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 27°C

Kurban Kesim Yerlerinde Kontrol Noktaları Oluşturuldu

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan. yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Eskişehir Hayvan Pazarında oluşturulan kontrol noktasında incelemelerde bulundu. 
İl Müdürü Erkan Alkan. burada yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı dolayısıyla büyükbaş ve küçükbaş hayvan hareketliliğinin artması sebebiyle Eskişehir’de bulunan hayvan pazarında kontrol noktası oluşturulduğunu belirtti. Kurbanlık hayvanların satış yerlerine kontrol edilerek alındığını söyleyen İl Müdürü Alkan, kurbanlık hayvan satış yerlerine kayıtsız, küpesiz, aşısız, hasta ve kurbanlığa uygun olmayan hayvanların alınmadığını ve satış yerine kurbanlık hayvan taşıyan araçların da giriş ve çıkışlarında dezenfeksiyon işlemlerinin aksatılmadan gerçekleştirildiğini aktardı. 
Karayolları üzerinde de ekiplerimizce yol kontrolleri yapıldığını cümlelerine ekleyen Alkan, kayıtsız, küpesiz, aşısız, hasta ve kurbanlığa uygun olmayan hayvan sevklerinin belirlenmesi durumunda da gerekli yasal işlemlerin yapılacağını ve bu tür hayvanların kurban olarak kesilmesinin önüne geçileceğini açıkladı. Ayrıca Kurban bayramı süresince Eskişehir merkezi ve ilçelerinde kurbanlık hayvan satış yerleri ile geçici kurban kesim yerlerinde yeterli sayıda resmi veteriner hekimlerin görevlendirildiğini ve mesai mefhumu gözetmeden kontrollerin devam edeceğini aktardı. 
Daha sonra kontrol noktasında yapılan çalışmaları yerinde bizzat denetleyen ve Hayvan Pazarını da gezerek üreticilerimizle sohbet eden Alkan, tüm vatandaşların güzel bir bayram geçirmelerini temenni etti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.