Site Rengi

DOLAR 32,3691
EURO 34,9702
ALTIN 2.326,20
BIST 9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

‘Kuruluş Osmanlı’ Kitabı İçin İmza Günü Düzenlendi

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Anadolu Derneği ve ESOGÜ Tarih ve Gençlik Grubu (TAGEK) tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Öğretim Üyesi Dr. Cezmi Karasu’nun kaleme aldığı 'Kuruluş Osmanlı' kitabı için imza günü ve konferans düzenlendi. 
ESOGÜ Öğretim Üyesi Dr. Cezmi Karasu, Öğretim Üyesi Dr. Oktay Berber ve Öğretim Üyesi Dr. Tuğçe M. Sakarya’nın kaleme aldığı 'Kuruluş Osmangazi' kitabının konferans ve tanıtım gününe sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı. Taşbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Doganses, "Dününü bilmeyen bugünü anlayamaz, bugünü bilmeyen yarını göremez. Hatta dünden gelen hamlelerin nedenlerini bile bilemez. Bu açıdan tarihimizi okumalı ve okutmalıyız ki geleceğimize ışık tutabilelim’’ ifadelerini kullandı.

Dr. Cezmi Karasu ise konferansta, Osmanlı Devleti’nin kuruluş tarihi tartışmalarında yeni bulguları ortaya koydu. Konferansta Prof. Dr. Halil İnalcık’ın 1302 Yalova tezi de ele alındı. 2009 yılında düzenlenen sempozyumda bilim kurulu üyesi olan Dr. Cezmi Karasu, kuruluş tarihi tezini Prof. Dr. Halil İnalcık ile yaptıkları alan çalışmaları sonucu hazırladığı haritalarla destekledi. Dr. Cezmi Karasu, Osmanlı Devleti’nin Yalova’da kurulduğu tezine karşılık olarak Eskişehir’e yakın bir mesafe olan ve şu anda Hava Kuvvetleri arazisinde bulunan Karacaşehir’de başkent nizamı kurulduğunu belirtti. Dr. Karasu’nun kitabı imzalaması ile program sona erdi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.