Site Rengi

DOLAR 32,3651
EURO 35,0159
ALTIN 2.325,89
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Mancahane Kuruldu

15.08.2019
A+
A-

Hayvanları Koruma Yaşam Haklarını Savunma ve Yardımlaşma Derneği'nin 1'inci Olağan Kongresi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Yapılan kongrenin ardından amaçlarını ve hedeflerini açıklayan Dernek Başkanı  Nesrin Çiçek, hayvanların yaşam haklarının sağlanması ve korunması ile eş zamanlı olarak her canlının hayatını eziyet ve acı çekmeden, bezmeden devam ettirebilmesi için gerekli tüm unsurları en ince ayrıntısına kadar tespit ederek, yasam hakkını sonuna kadar korumayı ilke edindiklerini söyledi.

Çiçek açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

"Bu konuda gerekli çalışmaları ve projelerimizi hayata geçireceğiz. Manca hane dernek başkanı olarak en çarpıcı bakış açımı altını çizmek istiyorum. Belediyeler yurt genelinde kanun dışı hareket etmektedir. Kendi üzerine düşen görevi yapmayarak hayvansever diye adlandırılan kimselerden ki bu hayvansever kelimesini hiç sevmiyorum, vicdanı haraç kesmektedir. Bizler gördüğümüz Yaralı hasta kazalı cana arkamızı dönemiyoruz. Eksik ekipman stajyer aşamasında kalmış kendini mesleki olarak geliştirmemiş hekimlerle çalışarak sadece ilk yardım veya kısırlaştırmadan öteye geçmeyen bir yapıda hareket etmektedir. Bu Yapı bizlerin var olmasına etkendir. Oysaki belediyeler daha profesyonel bakış açısı ile yaklaşsa bizlere gerek kalmayacaktır. Biz kurumlara asıl görevi iade etme niyetiyle yola çıktık. son olarak insan hayvanın duasını bozmamış olsa idi hayvanın bugün insanlığa ihtiyacı yoktu. Aslında hayvana ihtiyacı olan canlı insandır. Hiçbir canlı insanın sütünden etinden yönünden derisinden faydalanmak ihtiyacını sahip değildir. doğasında hissi olarak insandan kabiliyetlidir. İnsan hayvanın Tanrısı yaratıcısı değildir Öncelikle Buna dikkat etmeliyiz."

Mancahane Derneğinin 1. Olağan Kongresinde Onursal Başkanlığa; Hasan Küpeli ve Deniz Özkan, Başkanlığa Nesrin Çiçek, Başkan Yardımcılığı'na Esra Bahadır, Genel Sekreterliğe  Sezer Çiçek Yaş getirildi.

Yönetim Kurulu Üyeleri; Nihal Ekici, Özlem Altınkaya, Sami Makine , Zafer Ekinci , Kamile Uzun , Ayse Akdolu , Zeynep Burcu Tekin , Ongun Batuhan Altan. Denetleme Kurulu Üyeleri; Hüseyin  Karadayi, Bülent Güdücübaş , Merve Temel , Yunus AltunYunus Jale Tinaztepe , Gülşah Çuhadar Dilek Estim, Fuat Yavuz ve Kongre Divan Kurulu Başkanı Hüseyin Karadayı oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.