Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Mecliste Eskişehir Lezzeti

15.08.2019
A+
A-

TBMM’de bulunan ve milletvekillerinin yemek yediği restoranda uygulanan '7 bölge 7 yemek' uygulamasında Eskişehir'in lezzetleri sunuldu.  
Asırlarca kuşaktan kuşağa aktarılarak günümüze kadar ulaşan lezzet kültürünü en iyi şekilde tanıtmayı amaçlayan meclis mutfağında '7 bölge 7 yemek' uygulaması devam ediyor. Her hafta Çarşamba günü farklı yörelerden lezzetlerin sunulduğu menüyü bu hafta Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay hazırladı. Meclis Mutfağından yapılan açıklamada, "Tüm milletvekillerimizin Anadolu coğrafyamızın dört bir yanından mutfak kültürünü ve mirasını tanıması için her hafta Çarşamba farklı illerimizin lezzetlerini soframıza sunmaya devam ediyoruz. 3 bin yılı aşan köklü tarihi Eskişehir’in yemeklerini de etkilemiştir. Frigya’ dan Bizans’a, Selçuklu’ dan Osmanlı’ya kadar uzanan köklü geçmiş Eskişehir’in yemeklerine de sinmiş, birbirinden farklı lezzetlerin sofralarla buluşmasına vesile olmuştur. Eskişehir içinde barındırdığı nüfus bakımından adeta bir kültür mozaiği şeklindedir. Şehrin yemekleri Tatarların, Balkan göçmenlerinin ve yerli halkın mutfağından çıkan yemeklerden oluşmuştur. Eskişehir’in özel lezzetleri olan ve titizlikle hazırlanan Kuru Bamya Çorbası, Firik Kebabı, Eskişehir’in yerelden evrensele uzanan lezzeti Çibörek ve Eskişehir Helvalı İrmik Tatlısı’nın hatıranızda ve damağınızda güzel izler bırakacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Menüyü Emine Nur Günay organize etti 
Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay konu ile alakalı yetkililer ile görüşerek menünün şekillendirilmesinde yardımcı oldu. Menüyü düzenleyen Prof. Dr. Günay ayrıca yemeklerin tarihi ile alakalı yetkililere bilgi verdi. Günay konu ile ilgili "Bir şehrin yemek kültürü o şehrin değeridir. Şehrimizin değerlerini ortaya çıkarmak, bunları önce Türkiye’ye sonra dünyaya tanıtmak hepimizin görevi. Bunun için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.