Site Rengi

DOLAR 32,3313
EURO 35,1685
ALTIN 2.241,80
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 9°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 6°C
Cum 8°C
Cts 13°C

Memur-Sen’den 2 Milyonluk Bağış

Memur-Sen’den 2 Milyonluk Bağış
03.04.2020
A+
A-

Memur-Sen Eskişehir Şubesi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘Biz Bize Yeteriz’ Milli Dayanışma Kampanyası’na 2 Milyon ₺ tutarında bağışta bulunarak destek sağladı. Konu ile ilgili açıklama yapan Memur-Sen Eskişehir İl Temsilcisi Muammer Karaman açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Pandemik nitelik kazanarak tüm dünyayı etkisi altına alan Covid19 salgını ile ülke olarak örnek bir mücadele veriyoruz. Sağlık Bakanlığımızın aylar önce aldığı önlemler virüsün ülkemize girişini geciktirmiş olsa da bugün sağlık çalışanlarımızın üstün gayreti ile diğer ülkelerle mukayese edildiğinde çok iyi bir durumda olsak da bu salgın sosyal ve ekonomik hayata derin etkiler yapıyor. Bu süreçte işini kaybeden ve gündelikçi olarak çalıştığından işine gidemeyen emekçiler ile ihtiyaç sahibi ailelerimiz ortaya çıktı. İçinde bulunup mensubu olduğumuz kadim medeniyetimiz zor durumda bulunanlara yardımcı olmayı birlik içinde bulunmayı ve dayanışma içinde olmayı bize tavsiye ediyor. Memur-Sen ve bağlı sendikaları milletimizin emrinde olan emek örgütleridir. Bu zorlu sürecin en kısa sürede atlatılması için tüm imkanlarımızı seferber ettik.

1) Konuk Evlerimizi sağlık çalışanlarımıza tahsis ettik.
2) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen BİLSEM ve Meslek liselerimizde üretilen koruyucu elbise, maske ve yüz siperinden 50 bin adetinin maliyetini üstlendik.
3) MEMUR-SEN, İHH, KIZILAY ve DENİZ FENERİ ile birlikte başlattığımız “Şimdi Vefa Zamanı” yardım kampanyasına 1.000.000 TL ve Cumhurbaşkanımızın başlattığı “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına 1.000.000 TL olmak üzere toplam. 2.000.000 TL’lik güçlü bir yardımda bulunduk.
Bu yardımlara ilave olarak 11 hizmet kolundaki sendikalarımızın genel merkez yöneticileri 1 aylık maaşlarını bağışlayarak kampanyalara katıldılar. Koronavirüs salgını, batı medeniyetindeki çöküşü ve bu ülkelerin insanlığa çözüm anlamında hiçbir öneri sunamadığını bir kez daha gösterdi. Batı dünyasında yalnızlık, kimsenin bir diğerine el uzatmadığı bencillik ve tek başına ölümler görülürken Ülkemizde dayanışma ve vefa ortaya çıktı. İnsanlarımız, imkanlarını, imkanı olmayanlarla paylaşarak dünyaya örnek bir duruş sergiledi. İnşaallah bu süreci hem devlet hem millet olarak her anlamda daha da güçlenerek atlatacağız. Memur-Sen ülkemizin parlak geleceğine inanan ve bu yolda yaşanacak zorlukların karşısında sorumluluğunu bilen ve bu Ülkenin milli değerleriyle kuşanmış adamların kurduğu ve yaşattığı yerli ve milli bir emek örgütüdür. Bu zorlu süreci en kısa sürede güçlenerek atlatacağımıza yürekten inanıyoruz. Kendini bu topraklara ve millete ait hisseden herkesi birbirimize sahip çıkıp, muhtaç olana el uzatmaya, yardımlaşmanın dünyadaki en güzel örneklerini göstermeye davet ediyoruz. Rabbimiz milletimizi bahtiyar, devletimizi payidar etsin.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.