Site Rengi

DOLAR 32,5230
EURO 34,8079
ALTIN 2.434,34
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Mesleki ve teknik eğitimi tanıtma ve yönlendirme toplantısı

15.08.2019
A+
A-

‘Ortaöğretime geçiş modelinde mesleki ve teknik eğitimi tanıtma ve yönlendirme toplantısı’ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Mesleki ve teknik eğitimi ve Odunpazarı ilçesindeki meslek okullarını tanıtma amacıyla düzenlenen toplantıya Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Ecer ve İbrahim Kaya, Odunpazarı ilçesindeki meslek liselerinin okul müdürleri ile ortaokulların müdür, müdür yardımcıları ve rehber öğretmenler katıldı.

Mesleki ve teknik eğitimi tanıtma ve yönlendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Ecer, “Meslek seçiminde rehberlik etme ve yönlendirme büyük önem taşır. Bir süredir bu konuda bazı çalışmalar yapmaktayız. Bu toplantıdaki amacımız da mesleki rehberlik konusunda büyük önem taşıyan rehber öğretmenlerimize mesleki eğitimi ve ilçemizdeki mesleki ve teknik okulları tanıtmak” dedi.

Murat Ecer’in konuşmasının ardından Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo Tv Alanı tarafından hazırlanan Eskişehir’deki mesleki ve teknik liselerde bulunan alanları tanıtan video izlendi.

Toplantıda mesleki ve teknik liselerin önemi ve bu liselere öğrenci yönlendirilmesi konusunda bir sunum yapan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kerim Erzincanlı, sanayi sektöründe Türkiye’de önemli bir yeri olan Eskişehir’in mesleki eğitimde okullaşma oranının Türkiye ortalamasının altında kaldığını belirtti.

Kerim Erzincanlı konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye’de meslek liselerinde okuma oranı yüzde 39 iken Eskişehir’de bu oran yüzde 26. Bizim bu toplantıyı düzenlemedeki temel amacımız, ortaokulda okuyan öğrencilerimiz bir üst öğrenime veya mesleğe yönlendirilirken mesleki ve teknik liselere önyargılı yaklaşılmaması. Bu konuda da rehber öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Öğrencilerin doğru yönlendirilebilmesi için öncelikli olarak sizlere hem mesleki eğitimin ne olduğunu hem de ilimizde hangi alanların olduğunu tanıtma ihtiyacı hissettik. Sizden isteğimiz öğrencilerinizle okullarımızı ziyaret edin. Böylelikle okullarımızı ve alanlarımızı daha iyi tanıma fırsatı bulursunuz. Meslek lisesinden mezun olan öğrenci iş bulamaz anlayışının yıkılması lazım. Çünkü bazı sektörler çok iyi maaşlarla çalışacak insan ararken biz bu işgücünü yetiştiren okullarımıza öğrenci kaydedemiyoruz. Çok ciddi bütçelerle açılan okullarımıza öğrenci bulamıyoruz. Bu konuda okul müdürlerimiz ve rehber öğretmenlerimizden ilimizdeki alanları araştırmalarını ve öğrenciler yönlendirilirken bu okulların da öğrencilere sunulmasını bekliyoruz.”

Daha sonra Odunpazarı’ndaki mesleki ve teknik liselerin okul müdürleri kendi okullarındaki alan ve dalları tanıttı. Bu alan ve dallardan mezun olanların nelerde çalışabilecekleri konusunda bilgi verdiler.

Toplantı BAKSAN Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Özata’nın, mesleki eğitimde BAKSAN’nın yeri ve önemi konusunda yaptığı konuşmayla sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.