Site Rengi

DOLAR 32,5657
EURO 34,7157
ALTIN 2.488,97
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Metin Güler: ‘Herkes İşine Baksın!’

15.08.2019
A+
A-

Haber Ötesi ve Mavi Radyo canlı yayın konuğumuz Ticaret Odası Başkanı Metin Güler oldu.

Metin Güler, konuşmasına kendisini tanıtarak başladı: 

“Eskişehir doğumluyum. İş hayatımı Eskişehir’de planladım ve Eskişehir de çalışıp, bu şehir de yaşıyorum. Sanayiciyim kendim. Üretim alanlarında çalıştım. Birbirinden farklı üretim yapan 4 farklı şirketin yönetim kurulu başkanlığını yapıyorum. 2 çocuk babasıyım.”

ETO seçim süreci

Eskişehir Ticaret Odası’nda daha önce iki dönem meclis başkanlığı görevinde bulundum. Yönetim kurulu üyelikleri görevinde bulundum. Son dönemlerde Allah bize nasip etti, 4 yıldan bu yana ticaret odası başkanlığını yürütüyorum. Tabii seçim süreci çok heyecanlı. Bu işe talip olan arkadaşlarımızla heyecanlı geçiyor. 125 yıllık köklü bir tarihi olan kurumu yönetmeye talibiz. Ben o yüzden bu kuruma talip olan diğer arkadaşlarıma da kolaylıklar diliyorum. İyi olan kazanacak. Eskişehir’in değerli ETO üyeleri kime teveccüh gösterirlerse o kazanacak.

Üyelerimiz yaptıklarımızı değerlendirecekler

Öncelikle şöyle söyleyeyim: Şu anda biz 4 yıldan beri ekibimizle birlikte bizler yönetiyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren ETO’nun kurumsal hafızasına da çok yakinen sahibim. Hem hayatım bu kentte geçti, sosyal hayatım bu kentte geçti. Kurumumuzun eksiklerinin ne olduğu, üyelerimizin istek ve taleplerinin ne olduğu, üyelerimiz adına neler yapabileceğimizle alakalı çalışma içine girdik. Burada çok önemli noktalar vardı. Gerçekten Eskişehir için çok önemli olan hizmet binası, onun dışında Eskişehir’in 60 yıllık hayali olan Fuar Merkezi hayalini hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kongre merkezi meselesi, Eskişehir’in üzerinde konuşması gereken bir mesele. Şu an İki Eylül Caddesi’nde 5 katlı bir pasaj içerisinde üyelerimize hizmet vermeye çalışıyoruz. Baktığınız zaman da diğer illerdeki hizmet binalarını incelerseniz, hizmet  yapılarını çok daha rahat görürsünüz. Kalıcı eserler çok değerlidir. Odamızın kurumsal yapısını güçlendirme adına da eğitim çalışmaları yaptık.

Turizm ve ETO

Turizm meselesi çok önemli ve değerli o yüzden o fuar ve kongre merkezi değerli. İç hizmet sektörünün ekonomik yapısını değerlendirmemiz lazım. Eskişehir geçiminin, %60’ını hizmet sektöründen sağlıyor. %30’nu sanayi, %10’nu tarım sektöründen sağlıyor. Baktığınız zaman hizmet sektörünün tüm üyeleri ETO üyesi. Bu unsurların farklı kulvarlardan desteklememiz lazımdı. Bu yüzden “Eskişehir’i çok seveceksin ve hep geleceksin” projelerini hayata geçirdik. Şu anda Türkiye’de 22 milyon insan Eskişehir’i tıkladı ve bilgi aldı. Bundan sonraki süreçte de bu fuar ve kongre merkezi çok önemli.

ETO seçimlerine siyasi müdahale…

Siyaset, kendi içerisinde pozisyon alan ve şekillenen bir yapı… Siyasetin hiç bulaşmaması gereken bir nokta. Burada bu hatayı yapana Eskişehir Ticaret Odası üyeleri gerekli cevabı sandıkta verecektir. Biz seçimimizi zaten yapacağız. Siyaseten etki yaratmak isteyen kişiler de var. Onlara buradan seslenmek istiyorum: Herkes kendi işine baksın. Burası esnafların bulunduğu bir kitle…

ETO’nun her türlü partiye eşit mesafede durma mecburiyeti var. Eskişehir Ticaret odası güdümlü yönetilecek bir noktada olmadı ve olamaz. Bu anlamada kendi seçim kampanyalarını bu noktaya taşımaya çalışanlar varsa da, kurum adına yakışmayan bir tavır içerisine girerler üyelerimiz de buna müsaade etmezler.

Fuar Kongre Merkezi Projesi

Her türlü eleştiriyi saygıyla karşılıyoruz. Eleştiri de olacak. Biz gerçekten Eskişehir’in gelecek vizyonuna katkı sunacak önemli bir projeyi hayata geçirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Eskişehir Ticaret Odası’nın üye aidatları dışında hiçbir gelir kaynağı yok. Ülkeler kendi arasında rekabet halinde değil. Kentler de kendi aralarında rekabet halinde. Bizim rakibimiz; Bursa, Denizli, Ankara böyle bir gerçek var. Hangi il yaptığı projelerle bir adım öne geçebilirse, bir adım daha ilini ileriye taşımış olur.

 

Fuar ve kongre merkezi kavramının Eskişehir’de ne anlama geldiğinin kimse farkında değil. Herkes geziyor ve ne kadar doğru bir iş yaptığımızı söylüyorlar. Fuar projesi ile birlikte bu şehire, başka şehirlerden akın olacak. Bu kente gelecekler. Hızlı Tren projesi, bu kentin gelecek vizyonu açısından çok önemli olacak. Yılda 25 milyon/30 milyonun geçeceği bir şehir den bahsediyoruz. Bu yüzden bu kongre önemli. Biz 2020/ 2021’i planlıyoruz. ETO öyle bir noktaya geldi ki üyesine kazanç sağlayacak.

 

Yeni yapılan hizmet binamız 10 bin metre kare. Eskişehir Ticaret odası için 50 yıllık bir projedir. Bizim çocuklarımız da bu hizmet binamızdan hizmet alacak. İnşallah bu yeni hizmet binamızda hizmet vereceğiz.

 

4 yılda, 35 bin üyemize ve çalışanımıza sertifika verdik

 

Bu şu demek 35 üye, odaya gelmiş ve dersliklerimizde eğitim almış. İnanılmaz bir altyapı hazırladık bununla alakalı. Akademik çalışıyoruz. Bazıları kanuni olarak alınması gereken eğitimler, bazıları ise üyelerimizin tercihi ile… Yılda 2 bine yakın üyemizi farklı şehirlerde fuarlara götürüyoruz.

Teknolojik olarak yeniliklere açığız. Her fuar katılımcılara yeni katkılar sağladı.

 

Geldiğim günden bu yana neyi planladıysam onu hayata geçirdim

 

Yapamayacağım hiçbir şeyi vâ’d etmedim. Eskişehir için kalıcı eserler yaptık. Fuar merkezi, kongre merkezi, hizmet binası çok önemli hizmetlerdir bunlar. Ben buna benzer neyi hedef koyarsam onu hayata geçiririm. Bakanlığın onayı ile yakında yeni bir kredi olacak. Üyelerimize sesleniyorum: takipte olsunlar. Faiz oranları belirlendi, ödeme şekilleri belirlendi. Bakanlık onaylar onaylamaz üyelerimizle paylaşacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.