Site Rengi

DOLAR 32,5610
EURO 34,8418
ALTIN 2.434,07
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Metruk Binada Yangın Paniği

15.08.2019
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde boş arazilerin çevreye karşı yarattığı olumsuz etkileri ile ilgili olan haberimizin bulunduğu aynı bölge üzerinde yer alan bir metruk binada yangın çıktı.

İhsaniye Mahallesi Mutlu Sokak üzerinde bulunan bu terk edilmiş binada çıkan yangın çevrede paniğe yol açtı.

Neden yaşandığına dair herhangi bir bilginin verilmediği yangında, can kaybı yaşanmadı. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. Fakat çevreye yayılan kötü koku ve duman vatandaşları ve özellikle binanın karşısında bulunan İlkokul öğrencilerini olumsuz yönde etkiledi.

Bütçe Yetersizliği Yıkımı Erteliyor

Cumhuriyet İlkokulu Okul Müdürü ve yetkililer, bu metruk binanın boş kalmasının öğrenciler ve çevredeki vatandaşları açısından tehlike oluşturabileceği sebebi ile belediyeye başvuru yaptı. Aylar öncesinden yapılan bu başvuru, Tepebaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne ulaştırıldı. Yapılan resmi yazışmaların ardından bütçe yetersizliğinden dolayı yıkımı ertelenen bina kimliği belirsiz kişilerin uğrak yeri haline geldi.

Madde Bağımlılarının Mekanı

Uyuşturucu maddeden, alkole kadar bir çok kötü alışkanlıkları gerçekleştirmek için kullanılan binanın uzun süredir boş olduğunu söyleyen yetkililer, bu durumun öğrenciler için bir tehdit olduğunu savundu. Madde bağımlısı kişiler tarafından kullanılan binanın, sokaktan geçen kişiler için güvenlik zafiyeti oluşturduğunu belirten vatandaşlar da, binanın yıkılmasından yana. Özellikle okul velileri, akşam saatlerinde çıkan öğrenciler için tedirginlik yaşadıklarını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.