Site Rengi

DOLAR 32,5981
EURO 34,6650
ALTIN 2.524,80
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Mezun Oldukları Okulda Yıllar Sonra Buluştular

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü ve Eskişehir Makina Mühendisleri Odası işbirliği ile 'Mezunların Buluşması' etkinliği gerçekleştirildi.  

Sosyal medya ve telefon üzerinden birbirlerine ulaşan eski mezunlar, uzun zaman sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. 10 sene ile 40 sene önce arası mezun olanların buluştuğu etkinlikte konuşan ESOGÜ Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Altaç, yıllar sonra arkadaşlarıyla görüştükleri için mutlu olduklarını aktardı. 
Etkinliğe destek veren Eskişehir Makina Mühendisleri Odası Başkanı Atila Tomsuk, geleneksel hale getirdikleri bu etkinliğin bundan sonra da devam edeceğini vurgulayarak "Bu tür etkinliklerin önemli çıktısı oluyor. Yıllar öncesi mezun olduğunuz bir daha bu şehre uğramamış arkadaşlar hem okulumuzu yeniden görüyorlar hem de fakültenin nereden nereye geldiğini. Bu sınıf toplantılarının artısı oluyor. Çok uzun süredir görüşmeyen arkadaşlar için de bir anlamı oluyor. Sosyal bir faaliyet oluyor. Çocuklarını görmek, saçlarının değiştiğini görmek farklı oluyor. Anıları oluyor. Bilindiği gibi Eskişehir'de tüm arkadaşlara çağrıda bulunuyoruz. 40 yıllık olan arkadaşlarımızdan kopmuş gidip olabiliyorlar. Onların adreslerini ya da telefonlarını bulamıyoruz. 40 yıl önce mezun olanların bıraktıkları yerden bizler devam ediyoruz" dedi. 
Daha sonra kürsüye gelen Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Karamancıoğlu fakültenin kuruluşundan bu yana gelen gelişmeleri anlattı. Prof. Dr. Karamancıoğlu, "Fakültemiz sürekli gelişmektedir başarılı imza atmaktadır. Sizler mezun olduktan sonra gelişmeleri anlatmak istiyoruz. 1970'de toplam 160 öğrenci ile başlamıştık. Mühendislik Mimarlık Yüksek okulu idi. Şimdi 7 bin 130 öğrenci 10 bölümü 250 öğretim elemanı var" diye konuştu. 
Konuşmalardan sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü tarafından, 40,30-,20 ve 10 yıl önce mezun olanlara bir belge verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.