Site Rengi

DOLAR 32,5021
EURO 34,7759
ALTIN 2.491,03
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C

Mezunlar ve Öğrenciler Bir Araya Geldi

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nün her yıl geleneksel olarak düzenlediği 'Anadolu Bahar Buluşmaları'nın altıncısı gerçekleştirildi.  
Etkinlik, Kongre Merkezi Salon Anadolu’da gerçekleştirilen açılış oturumu ile başladı. Etkinliğe konuşmacı olarak Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü eski mezunları Ceyda Koç, Burak Şentürk, Mathilde Wolf, Ali Can Baytok, Volkan Dalkılıç ve Ezgi Iraz Midilli katıldı. Mezunlar öğrencilere mesleki deneyimlerinden bahsetti ve onlara çeşitli öğütler verdi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Rahmi Atalay, "Bir grafik kuramcısı der ki, 'Kağıt üzerindeki siyah işaretlerle dünyanın öbür ucundaki bir insanla iletişim kurabiliyor olabilmem, saf bir büyüdür. Konuşmak, yazmak, yazdıklarını basmak ve yayınlamak fikir transferinin biçimleridir ve insan uygarlığının temelinde de neredeyse bu iletim evresi bulunmaktadır.' Bu büyülü mesleği icra edecek öğrencileri yetiştirmek için 1985 yılında kurulan grafik bölümü, tasarım camiasına 654 mezun verdi. Ben kurulduğu günden bu güne kadar burada çalışan tüm meslektaşlarımı tebrik etmek istiyorum. Sonuç olarak iyi tasarım iyi niyettir, iyi niyet olduktan sonra bizim yapamayacağımız hiçbir şey yoktur" dedi. 
Organizasyon sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Ebru Selcan Baranseli ise, "Bahar buluşmalarını ilk düzenlediğimiz zaman bir amacımız vardı. Bu amaç, hem mezunlarımızla profesyonellerimizi bir araya getirmek, hem de öğrencilerimizle mezunlarımızın henüz mezun olmadan tanışmalarını sağlamaktı. Bu yıl ilk halkayı tamamladık. Çünkü burada ilk yıl dördüncü sınıf öğrencisi olarak oturan Ali Can, bu yıl bizimle 6 yıllık deneyimlerini paylaşmaya geldi. O buluşmalar sırasında yine bizim bir mezunumuz ile tanıştı, profesyonel hayata atıldı. Bahar buluşmalarına başladığımız yıldaki öğrencimizin şimdi konuğumuz olması sebebiyle bizim için bu yılın ayrıca bir duygusal önemi var" diye konuştu. 

Etkinliğin açılış konuşmalarının ardından konuklar, mesleki hayatları hakkındaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.