Site Rengi

DOLAR 32,5807
EURO 34,6753
ALTIN 2.521,32
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 25°C

MHP Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Öngül’den Öğretmenler Günü Mesajı

MHP Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Öngül’den Öğretmenler Günü Mesajı
23.11.2020
A+
A-

MHP Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Melek Öngül, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı. Öngül mesajında şu ifadeleri kullandı: “Öğretmen, gençliğin imzası, geleceğimizin mimarı, kişilik hamurunu şekillendiren bir sanatkâr, toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Öğretmenlik, her şeyden önce gururla taşınacak bir sıfat, nesillerce sürecek bir ideal ve bir hizmet mesleğinin unvanıdır.

Hepimizin de bildiği üzere 24 Kasım 1928 tarihinde “Millet Mektepleri Talimatnamesi” yayımlanmış, yurdumuzun her yerinde Millet Mektepleri açılarak yeni harflerle okuma yazma seferberliği başlatılmıştır ve eğitimde yeni bir milat ilan edilmiştir. Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu seferberliğe “Millet Mektepleri Başöğretmeni” unvanıyla katılmıştır. Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü 1981 yılından beri de Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

“Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Sahte kurtarıcıların hâkim olduğu, doğmaların sözünün geçtiği, ilmin ve irfanın dışlandığı bir millet hayatından istikrar beklemek, denge ve düzen ummak boşuna bir heves, boş bir gayrettir.’’ sözleri ile Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk öğretmenliğin önemini vurgulamıştır.
Kültürlerin bekası, tarihin akışı medeniyetlerin inşası hep öğrenmeyle ilgili ve öğretimle ilişkilidir. Öğretmensiz bir toplum fikren, vicdanen ve ahlaken geride kalır, bundan dolayı canlılık emarelerini kaybeder. Bu duygu ve düşünceler içerisinde başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor ve ülkemizin değerli hazineleri olan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü yürekten kutluyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.