Site Rengi

DOLAR 32,5309
EURO 34,9615
ALTIN 2.439,32
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

MHP Eskişehir İl Başkanı Candemir’den Açıklamalar

15.08.2019
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla açıklama yaptı. Candemir, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifâdelere yer verdi:     “Bugün toplumsal hayatınızda önemli yeri ve değeri olan Cumhuriyetimizin 95 yıldönümü. Bugün şanlı bir tarihe büyük bir medeniyet birikimine sahip olan yüce milletimizin “Hürriyet ve Bağımsızlık” mücadelesinin başarıyla sonuçlandığı önemli bir gündür. Cumhuriyetin ortak değerlerine, kazanımlarına her zamankinden daha fazla sahip çıkarak içtenlikle çalışmalı ve mücadele etmeliyiz. Birlik ve beraberliğimizin bozulmasına, kardeşçe bir arada barış içinde yaşamamıza engel olmak isteyenlere asla izin verilmeyecektir.” 

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, Tunceli’de hipotermi sebebi ile şehit olan askerlerimizle ilgili olarak da:  “Bu mücadele kapsamında Tunceli’nin Nazımiye kırsalında operasyon dönüşü olumsuz hava şartları nedeniyle donarak şehit düşen Kahraman Askerlerimiz Cumhuriyet kutlamalarının arifesinde Sarıkamış olayını hatırlatmıştır. 21.yy da gelişmiş teknolojide bu şekilde şehit verilmesi çok vahim bir durumdur. 1914 Sarıkamış denilince buz tutardı yüreğimiz ve gözyaşımız, artık Tunceli’de de üşüyeceğiz ve donacağız.” sözlerine yer verdi.

Candemir açıklamalarını şöyle sürdürdü:                ”Cumhuriyet hepimizin ortak değeridir. Türk Milletinin Kanı ve canı pahasına esaret zincirlerini kırarak, işgalcileri vatan topraklarından çıkararak, kurduğu ve bizlere emanet ettiği, Cumhuriyetimizi yüceltmek, tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Başka bir değerimiz olan Türk kelimesinin ırkçılık olduğunu düşünen kişiler bilmelidir ki; Türk milli bir aidiyetin adıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk: “Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir.” Dünyada hiçbir milletin tarifi bu kadar güzel tarif edilmemiştir. Türkiye coğrafyasında yaşayan Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Boşnak, Abaza ve Arnavut etnik kimliklere ve inançlarına bakılmaksınız Türk Milletini oluşturmaktadır. Bayrağımız Türk Bayrağı, Dilimiz Türkçedir. 

Çözüm sürecinde verilen tavizler sonrası Danıştay 8.Dairesi “İlkokullarda okutulan Öğrenci Andı’nın 2012 yılında kaldırılma karanını oy çokluğuyla iptal kararı almıştır. Andımız tekrar okullarda okutulması mümkün hale gelmiştir. Lakin Andımızdan rahatsızlık duyan, ırkçılık olarak ifade edenler vardır. Geçmişte FETÖ elebaşına methiyeler düzenler, şu an Andımız düşmanlığı yapmaktadırlar. Bu çabalar boşunadır. İnsanların dillerini bağlayabilirsiniz ama gönüllerinden vatan ve millet sevgisini asla silemezsiniz. 

Yüce milletimiz bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşen önemli görev Türkiye Cumhuriyeti’nin, Ülkesi ve Milletiyle Bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılâplarını koruyup, kollamak iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır. 

Bu vesileyle; Her 29 Ekim’de yenilenen azim, kararlılık ve enerjimizle; Cumhuriyet’in 95. yıldönümünde Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ve saygıyla anarak tüm halkımızın bayramını kutlarız.” 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.