Site Rengi

DOLAR 32,3691
EURO 34,9702
ALTIN 2.326,20
BIST 9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

MHP Eskişehir İl Başkanı Candemir’den ‘Milyonfest’ Tepkisi

MHP Eskişehir İl Başkanı Candemir’den ‘Milyonfest’ Tepkisi
30.09.2019
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmâil Candemir, Eskişehir’de düzenlenen ve tepkilere neden olan, bizzat belediyelerin katlı sağladığı türlü fuhş ve rezilliklere sahne olan Milyonfest sebebiyle bir açıklama yaptı.

Başkanı Candemir açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Son günlerde şehrimizde gündem olan Eskifest adıyla geçtiğimiz yıllarda da gerçekleşen konser organizasyonları ile ilgili bir açıklama yapma gereği hâsıl olmuştur. Yeni nesil eğlence aktivitesi olarak geçtiğimiz yıllarda da gerçekleşen etkinlik, bu yıl düzenlenmesine çeşitli gerekçelerle izin verilmemişti. Bu etkinlik ilimiz Zincirlikuyu Mahallesi sınırlarında bulunan özel bir işletmeye ait alanda yapılması planlanmıştır. Geçtiğimiz yıllarda yerleşim yerlerine yakın bir mesafede olmasından dolayı bölgede gürültü, trafik yoğunluğu,asayiş olayları gibi nedenlerle, gerek 155 polis imdat hattına,gerekse CİMER ve Belediye Mavi Masaya sayısız şikâyetinulaştığı bilinmektedir. Bu şikâyetlerin ışığında organizasyon firmasının başvurusuna Tepebaşı Belediye yetkilileri öncelikle olumsuz görüş bildirmiş, bunun üzerine de Tepebaşı Kaymakamlığı tarafından, düzenlenmek istenen organizasyona izin verilmemiştir. Daha sonra Tepebaşı Belediyesi önceki görüşünün aksine “organizasyonun yapılmasında sakınca yoktur” gibi tutarsız ve çeşitli siyasi baskılar sonucu gerçekleştiği aşikârolan bir tutum sergilemiştir.

Mahkemeye intikal eden olayda, İdari mahkeme 1 e karşı 2 oyla, herhangi bir şekilde yetkililerden görüş almadan, geçmiş yıllarda emniyete intikal etmiş taciz, uyuşturucu, alkol, gürültü, trafik sorunlarını görmezden gelerek, şehrimizde infial uyandıran talihsiz bir karar verip organizasyonun yapılmasını uygun görmüşlerdir.

Yapılan bu organizasyonlarda, ülkemizdeki ünlü sanatçıların davet edilerek 5-6 dönümlük alanlarda binlerce gencin çadırlar kurarak geceleyin konakladığı, alkol satışı ve tüketiminin had safhalara ulaştığı, uyuşturucu maddelerin her türlüsünün rahatlıkla bulunabildiği, cinsel içerikli materyallerin aleni şekilde satışının yapıldığı sosyal medya ve haber kanallarında yer almıştı. Böyle bir organizasyonun özel bir arazide yapılmasından dolayıdışarıdan suyun bile girişinin yasak olduğu, polis denetiminin mümkün olmadığı, alanın sadece firmanın belirlediği özel güvenlik şirketi tarafından kontrol edildiği göz önüne alındığında, yukarıda konu edilen olayların gençlerimizi ahlaki yönden nasıl olumsuz etkileyeceğini takdirlerinize sunuyorum.

18 yaşından küçük gençlerin bile bu alanda rahatlıkla alkol, sigara, uyuşturucuya ulaşabileceği düşünüldüğünde, sanatçılar ve konserler bahane edilerek, tamamen ticari amaçlı olarak ahlak, gelenek ve göreneklerimizle bağdaşmayan bu etkinliği tertip eden organizasyon firmasınıTepebaşı Belediyesi’nin olumsuz görüşünü “ricada” bulunarak olumluya çeviren siyasi iradeyiönce olumsuz görüş bildirip sonradan çark eden” belediye yetkililerini, yetkili organlardan görüş bile sormadan organizasyona alelacele onay veren 1. İdare Mahkemesini kınıyorum.

Gerek sosyal medyadan, gerekse yerel ve genel yazılı basın kuruluşları tarafından hedef gösterilen Tepebaşı Kaymakamı Sayın Dr. Erdinç Yılmaz’ı, Türk örf, adet ve geleneklerine uygun olmayan bu ucube organizasyonun yapılmaması konusunda sergilediği tutumdan ve mücadelesinden dolayı tebrik ediyor, gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.