Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

MHP Eskişehir İl Başkanı Candemir’den Sert Tepki

MHP Eskişehir İl Başkanı Candemir’den Sert Tepki
22.10.2019
A+
A-

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, gazeteci ve tv programcısı Arif Anbar’a, Anbar’ın bazı ifâdelerinden dolayı çok sert tepki gösterdi. “Gazeteci misin, tetikçi misin Arif Efendi?” diyen Candemir, açıklamasında şu ifâdeleri kullandı: “Mesleği sözde gazetecilik ve TV programcılığı olan, ama gerçekte meslek etiğini hiçe sayarak, yerel basında tetikçilik yapan Arif Efendi!
Seninle 13 Mart 2019 tarihinde karşılıklı bir canlı yayın programı yapmıştık. O programda tuzak kurmak maksadıyla sormuş olduğun soruya vermiş olduğum cevabı çarpıtarak, 15 Mart 2019 tarihli gazetede cevap verilmeye dahi değmeyen, alakasız ve yanlı bir manşet attın. Sonraki dönemlerde ısrarla yapmış olduğun program tekliflerini, taraflı gazetecilik anlayışın hasebiyle nazikçe geri çevirdim.

Milliyetçi Hareket Partisi Türk siyasi tarihinde 50 yılını şanla şerefle idame ettirmiş ve yeri geldiğinde ağır bedeller ödemekten imtina etmemiş kutlu bir hareketin eşsiz bir timsalidir. Basında çıkan eleştirel haberlere göstermiş olduğumuz saygıyı acizlik olarak mı nitelendirip partimize iftira atma cesaretini buldun Arif Efendi.

Dünya Gazeteciler Gününü kutladığımız 21 Ekim 2019 tarihinde köşende mensubu bulunduğun partinin kalemşorluğunu yaparak partimize ve şahsıma kin ve nefret kusmuşsun. Bu kez haddini aştın Arif Efendi. 13 Ekim 2019 tarihinde bir dizi faaliyet için şehrimizde bulunan ve dahi şehrimizde yetişmiş gurur kaynağımız sayın genel başkan yardımcımız İzzet Ulvi Yönter Bey’in İl Başkanlığımızda yerel ve ulusal basına yapmış olduğu açıklamayı kendince yorumlamışsın. İzzet Ulvi Yönter Bey’in CHP İle alakalı söylediklerine verecek haklı bir cevabın olmadığı için İl yönetim kurulumuz ve şahsım hakkında zerre doğruluk payı olmayan alakasız sözler sarf etmiş, iftira atmışsın.

Sırasıyla cevap vereyim “Arifsen” -ki olmadığını biliyoruz- anlarsın, belki utanırsın;
1- Milliyetçi Hareket Partisi teşkilat yapısında sizin hiçbir zaman idrak edemeyeceğiniz, taban ve tavan diye bir kavram yoktur ve hiçbir zaman olmamıştır. Bizim geleneğimizde Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in ifade ettikleri gibi bizde partili kavramı yoktur, dava arkadaşlığı vardır.
2- Kalemşorluğunu yaptığın ve benimsediğin yapılarda alışılagelmiş ticari ilişkilerin Milliyetçi Hareket Partisi’nde yeri hiçbir zaman olmamıştır. “-ki bunu zaten biliyorsun-“ İçinde bulunduğun hezeyan sana bu tür iftiraları atmayı meşru kılmaz.
3- Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları ve yan kuruluşları ile tüm Ülkücülerin daima yanındadır. Ve hiçbir Milliyetçi Hareket Partisi mensubu hiçbir Ülkücüyü işten çıkarmamıştır. Ülkücü işçilere kim baskı yapmış kim işten çıkarmış? Bu paranoyalarının ruh sağlığın açısından başına iş açacağı endişesindeyim.
4- Psikolojide yansıtma diye bir tabir vardır. Yansıtma bir kimsenin rahatsız olduğu düşüncelerini ve duygularını başkalarına aitmiş gibi gösterme çabasına denir. Senin mensubu olduğun yapının fikirlerini, özlem ve duygularını bize yansıtmaya çalıştığını aleni görüyorum ve profesyonel bir destek almanı öneriyorum. Kaldı ki, Milliyetçi Hareket Partisi içinde Liderini sevmeyen kimse olamaz. Tabii ki bizim dava anlayışımızı idrak etmeni beklemiyorum.
5- Çerkezlik konusundan dem vurmuşsun Arif Efendi… Sana Başbuğum Alparslan Türkeş’in Haziran 1973 tarihinde söylemiş olduğu bir sözünü hatırlatmak istiyorum. “Türklük şuuruna erişmiş, samimi olarak “Ben Türk’üm” diyen herkes Türk’tür. Türkçülük ve Türk’ün tayininde, sapık ölçülere, özellikle mezhepçiliğe, coğrafyacılığa, laboratuar ırkçılığına inanmıyorum. Başka milletleri küçük gören, dünya barışını tehlikeye sokan antropolojik ırkçılık, Türk milliyetçilik ülküsünün dışındadır.” 50 yıldır çizgimizde en ufak bir sapma olmadı. Güneşin balçıkla sıvanamayacağını tüm tetikçiler; öğreneceksiniz!
6- Milliyetçi Hareket Partisi’ne üye olan herkes Milliyetçi Hareket Parti’lidir. Bu bir aidiyet meseledir. Anlayamazsınız!…
7- Rant hususu için, Bkz. 2. madde…
8- Arif Efendi Milliyetçi Hareket Partisi siyasi partiler kanununa göre kurulmuş bir partidir. Milliyetçi Hareket Partisi’nde yasa dışılık sorgulaması yapma densizliği kaleminin kiralık olduğunun emaresidir.

Bir siyasi partiye suçlama yaparken bilgi aldığınız kaynaklara dikkat edin. İyice araştırın. Onlar, yukarıda atmış olduğunuz iftiraların vücut bulmuş halleridir. Kaldı ki onlar yine partimize atmış olduğun iftiralara yeltendikleri için Parti disiplin kurulumuz tarafından ihraç edilmiş zavallılardır.
Arif Efendi; yapmış olduğum bu açıklamaları idrak edemeyeceğini, kapasitenin buna yetmeyeceğini biliyorum. Ama hala ısrar edersen seninle canlı yayında, tüm halkımızın huzurunda, atmış olduğun bu iftiraların cevabını gözlerinin içine baka baka vermeye hazırım…”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.