Site Rengi

DOLAR 32,5330
EURO 34,8194
ALTIN 2.434,89
BIST 9.726,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir Sorularımızı Yanıtladı

15.08.2019
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, Mavi Radyo ve Haber Ötesi Haber Müdürü Saadet Yörükçü’nün canlı yayında sorularını yanıtladı. Yaklaşan yerel seçimleri ve parti çalışmalarını değerlendirdiğimiz İl Başkanı Candemir, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Osman Yüksel’in ‘Cumhur İttifakı’ adına yapılmış en iyi örnek olduğunu vurguladı.

S.Y: Öncelikle ben İyi parti ve CHP’nin ittifakını sormak istiyorum. Eskişehir’deki İyi Parti ve CHP’nin ittifak görüşmelerini MHP adına bir il başkanı olarak siz nasıl değerlendiriyorsunuz?
İ.C: Siyasi partiler ayrı ayrı kurumsal yapıya sahiplerdir. O partiler kendi aralarında anlaşıp ittifak yapabilirler, yalnız gelebilirler buna da saygı göstermek lazım. 24 Haziran seçimlerine de zaten ittifak olarak girmişlerdi. Beklediğimiz bir sonuç farklı bir şey değil. Herkese hayırlı uğurlu olsun diyelim.

S.Y: O zaman bekliyor muydunuz başkanım?
İ.C: Tabii tabii. Beklediğimiz bir şeydi. Süreç, bizim 'Cumhur İttifakı'nın uzamasından dolayı uzadı diye düşünüyorum. Türkiye gündeminde kimlerin öne çıktığını siz basın mensupları olarak zaten biliyorsunuz. MHP'nin önceliği, devletin milletin bekası. Bu doğrultuda politikalar üretiyoruz. Bundan dolayı da sayın genel başkanımız haklı olarak da Türkiye gündeminde ilk sıralarda yer alıyor.

S.Y: AK Parti il Başkanı Zihni Çalışkan’ın 'Yüzde 99 aynı noktalarda buluşacağız' gibi bir açıklaması oldu. Siz bu duruma nasıl bakıyorsunuz?
İ.C: Genel başkan ve genel merkezin talimatları doğrultusunda hareket ediyoruz. Bizim 15 Aralık saat 17.00’ye kadar belediye başkanlığı aday adaylığı son günümüzdü. Biz Eskişehir’de tüm seçim bölgelerinde seçime kendi başımıza girebilecekmişiz gibi tüm adaylarımızı çıkardık. İttifakla alakalı görüşmeler mutlaka sürüyor. Bizler de talimatlar doğrultusunda hareket ediyoruz. Şu aşamada daha resmiyet kazanmadığı için bekliyoruz. Yoksa Zihni Bey ile aramızda herhangi bir problem yok. Zihni Bey ile gayet iyi ilişkiler içerisindeyiz. İhtiyaç duyduğumuz anlarda bir araya geliyoruz, telefonla görüşüyoruz. Bizim hiçbir parti ile bir problemimiz yok. Biz Eskişehir’de birinci sorun olarak zaten bu çekişmeleri görüyoruz. Eskişehir’in öncelikli sorunu kutuplaşma siyasetinden kurtulup, uzlaşma siyasetine geçmesi gerekiyor. Tüm siyasi partiler bir araya gelebilmeliyiz. Ortak siyaset üretebilmeliyiz. Eskişehir’de yaklaşık 15 yıldır genel iktidar ile yerel iktidar farklıydı. Onların kendi arasındaki çekişmesinin cezasını Eskişehir yaşıyor. Bunu bitirmemiz gerekiyor. Bu durum Eskişehir’in menfaatine değil. Bizim kimse ile problemimiz yok. Otururuz, konuşuruz, her şeye açığız. 43 yıldır bu hareketin içindeyim. El ele bir disiplin içinde oluruz. Kurumsal bir partidir MHP. Siyaset yapıyoruz ve bir hareketin sorumluluğunu taşıyoruz. Bizim 5 bin tane şehidimiz var. Biz o şehitlerin vebalini taşıyoruz. Eskişehir’de yerel seçimlere kendimiz girecekmişiz gibi çalışıyoruz. Bunun yanı sıra olası bir ittifak olursa neler yapabiliriz, ona yönelik çalışıyoruz.

S.Y: Şahlanış gecesinde tribünlerde gördüğümüz isimler vardı. Siz öncesinde o isimle ilgili bir çalışma yaptınız mı?
İ.C: Osman Bey, birkaç ay öncesinde bize '15 Temmuz süreci sonrasında genel başkanımızın, MHP’nin gösterdiği tavırdan çok etkilendiğini' söyleyerek, bizimle siyaset yapmak istedi. Oturduk, baş başa 5-6 saatlik bir görüşmemiz oldu. Değerlendirdik, genel başkana olan sempatisini gördük. MHP’de siyaset yapmak istediğini söyledi. Genel başkanımızı ziyaret edip, Büyükşehir’de aday adayı oldu. Hayırlı olsun. Bizim çıkardığımız adayların hepsi bölgesinde sevilen, en başarılı olabileceğimiz adaylardır. Asıl Osman Bey’in adaylığı 'Cumhur İttifakı'na örnek olması gereken bir adaylık. Siyaset nezakettir. Ortada resmî bir şey olmadığı için, ittifak ile ilgili görüşmedik. Bir ittifakla seçime gidiliyorsa, Osman Bey çok iyi bir örnektir. Bekleyip göreceğiz. Bu birilerine gol atmak, taca atmak, şu, bu değil. Biz MHP’yiz; en iyi adaylarla seçime hazırlanma gayretindeyiz. Eskişehir’e hizmet etmek istiyoruz. Bu yolla Allah’ın rızasını kazanma derdindeyiz.

S.Y: Eskişehir Osman Yüksel ile birlikte bir örnek olmalı mı?
İ.C: Biz 'Cumhur İttifakı' ile örnek bir profil çizdik. İttifak ile yapılan seçimlerde adayların nasıl olması gerektiğini gösterdik. 

S.Y: Taban nasıl bakıyor?
İ.C: Türkiye’nin bekası için gerekli adımları atıyoruz. Milliyetçi, Ülkücü Hareket liderinin arkasında. Türk siyaseti Devlet Bahçeli’nin değerini ilerleyen yıllarda daha çok anlayacaktır. Allah uzun ömürler versin. Biz kendisinden çok razıyız. Ona layık olmaya çalışıyoruz.

S.Y: Çok yakın zamanda yerel seçimler var. Ülke ve şehirlerimiz adına çok önemli gelişmelere sebep olacak. Yerel seçimlerin çalışmalarını nasıl görüyorsunuz? Önümüzdeki günlerde bizi neler bekliyor? Biz yine şaşırmaya devam edecek miyiz?
İ.C: Eskişehir’e en iyi şekilde nasıl hazırlanırız diye düşünüyoruz. Eskişehir Valiliği olsun, emniyet müdürlüğü olsun, bu konuda çok hassaslar. Bizlere de çok yardımcı oluyor.  Bu huzur ortamı içerisinde projelerimiz var. Ortak çözümler üzerine yoğunlaşıyoruz. Saygının, sevginin ve hoş görünün olduğu bir seçim kampanyası olacağını düşünüyorum. Yalnız girersek eğer, tüm hazırlıklarımız tamamlandı. İttifak olursa onun çalışma programı daha farklı olacaktır. 

S.Y: Başkanım, sokaktaki vatandaşın sizin şu söylediklerinizle istekleri birebir aynı…
İ.C: Zaten vatandaşın istekleri ve beklentileri yönünde siyaset yapılır. Türkiye’nin geçmişte yaşadığı en büyük sorun bu. Eskişehir hoşgörü şehri. Eğitim seviyesi yüksek bir şehir. Allah nasip ederse belediyeleri alırsak, bunu da göstereceğiz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.