Site Rengi

DOLAR 32,3410
EURO 35,0620
ALTIN 2.238,57
BIST 8.790,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 9°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 6°C
Cum 8°C
Cts 13°C

MHP İl Başkanı Candemir: ‘Parti Olarak Verdiğimiz Sözlerin Arkasındayız’

15.08.2019
A+
A-

MHP İl Başkanı İsmail Candemir, bugün basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yeni yasama döneminin hayırlara vesile olmasını temennî ederek sözlerine başlayan Candemir; “Parti olarak 24 Haziran seçimleri öncesinde vermiş olduğumuz sözlerin arkasındayız” dedi.

Candemir şöyle konuştu:                                             “Şehrimizin yazılı ve görsel medyasının güzide temsilcileri hoş geldiniz. Ekim ayı itibari ile TBMM açılarak yeni yasama dönemine başladı. Şehrimize, milletimize hayırlı olmasını temenni eder çalışmalarında başarılar dileriz. Yasama yılının açılması ile birlikte MHP olarak 24 Haziran seçimleri öncesinde vermiş olduğumuz sözlerin arkasında, milletin yanında durmaya ve sesi olmaya devam ediyoruz.

*Elektrikte kayıp kaçak, 

*TRT payı ve okuma bedelinin kaldırılması,

*Emeklilikte yaşa takılanların sorununun çözümü,

*Uzman Çavuşlara kadro verilmesi,

*Çiftçilerimizin kullandığı elektrik, gübre, sulama, tohum, fide, mazot vb. girdilerden KDV alınmaması

*Bazı suçlarda ceza indirimi,

Kanunları hazırlanarak TBMM başkanlığına sunulmuştur takibi yapılmaktadır.

Şehrimizin gündeminde ise Eskişehirspor’un durumu hepimizi üzmektedir.

 

Geçmiş yıllardaki borçlardan dolayı kulübümüzün transfer tahtası kapatılmış olduğundan genç kardeşlerimizle maçlarımıza çıkıyoruz. 

Türk sporunda Anadolu ihtilaninin öncüsü olan, trübün kültürünü oluşturan, taraftarı ve şehriyle bütünleşen Eskişehirspor nerede ise kaderine terkedilmiştir. Bugün kulübün içinde bulunduğu borç yükü taraftarın ve yönetimin kaldırabileceği durumda değildir. Bunun çözümü ise açık ve nettir. Bu borç ya yerel yönetimlerin, yada genel yönetimin desteğiyle ancak ortadan kaldırılabilir. Bu konuda siyaset yapmaya, geçmiş yönetimleri suçlamaya yada tabiri caizse top çevirmeye gerek yoktur. Eskişehirspor ortak sevdamız, şehrimizin en önemli markası ve siyaset üstüdür. Gereği biran önce yapılmalı, sonrasında şehrin seçilmiş ve atanmışları bir masada oturarak Eskişehirsporun geleceğini yeniden planlamalıdır. 

 

Şehrimizin ve Ülkemizin diğer bir gündemide mart 2019 yerel seçimleridir.

Kavramların içinin boşaltıldığı, değerlerin eskitildiği, sözün anlamını yitirdiği günümüzde insana direk dokunan yerel yönetimlerde; yeni ve taze bir anlayışa, kararlı, önünü ve geleceğini görebilen bir harekete, onurlu bir mücadeleye, ayakları yere basan, yerli ancak çağdaş bilgilerle donanmış kadrolara, ufuk açıcı, gerçekci program ve projelere ihtiyaç duyulmaktadır. MHP Eskişehir İl Teşkilatı olarak bu konudaki çalışmalarımız hızla devam etmekte, gerekli çalışma ekipleri kurulmakta şehrimizin sorunlarının tespiti ve çözüm yolları ile ilgili çalışmalar hızla sürmektedir. Yakın gelecekte iddaalı projelerle hem siz değerli basın mensuplarının, hemde sevgili hemşerilerimizi karşına çıkacağız.

 

Değerli Basın Mensupları, geçtiğimiz günlerde genel ve yerel medyada yer bulan ilimiz Günyüzü ilçesinde bulunan Sakarya Şehitleri saygı anıtında geçtiğimiz Pazar günü merkez ilçe başkanlarımız ve Günyüzü ilçe başkanımızla yaptığımız incelemede gözlerimize inanamadık.

Gönderdeki uğruna can verdiğimiz bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızın yıpranmış hali, sökülmüş mermerler, kırılan çeşmeler, bozulmuş yollar ve kurumaya yüz tutmuş ağaçlar. 

Dünyada tüm toplumlar tarihlerine, şehitlerine ve onların anısına yapılan anıtlara gereken önemi vererek sahip çıkarken, Günyüzü ilçemizdeki bu anıt harabe haldedir.

 

2007 yılında Sakarya Meydan Muharebesinde şehit olan ceddimize saygı için belediye meclis kararı ile yapılan bu saygı anıtı 11 yılda bu hale nasıl gelmiştir. Geçen süreçte Günyüzü Belediyesinin sorumsuzluğu ve aymazlığı şehitlerimize ve tarihimize dolayısı ile Günyüzülülere büyük bir saygısızlıktır.

İlçe başkanlarımızla yaptımız inceleme öncesi ve sonrasında sayın belediye başkanı ile görüşme isteğimiz taziye gerekçe gösterilerek kabul görmemiş. Muhterem belediye başkanı bize muhatap olarak şöförünü göndermiştir. Bu nezaketsizliği olay sonrası sayın AK Parti il başkanına bildirdik ve bu saate kadar kendisinden konu ile ilgili bir geri dönüş alamadık.”

 

Candemir: “M.H.P. olarak derdimiz siyasi şov yapamak değildir. Derdimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değildir. MHP Eskişehir Teşkilatları olarak bu saygı anıtındaki ayıbın kalkması için olayın yakınen takipçisi olacağız. Günyüzü Belediyesi bu saygı anıtına gereken düzenlemeleri yapmaması halinde gereğini yapacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Bu vesileyle; Siz değerli basın mensupları ve hemşerilerimize teşekkür eder, sonsuz saygılarımı sunarım.” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.