Site Rengi

DOLAR 32,6103
EURO 34,8380
ALTIN 2.502,22
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Komar’dan ‘Dünya Engelliler Günü’ Mesajı

MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Komar’dan ‘Dünya Engelliler Günü’ Mesajı
03.12.2019
A+
A-

MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Komar, 3 Aralık Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Komar mesajında şu sözlere yer verdi:
“Bizler; hem İnsanı yeryüzündeki en değerli varlık olarak gören bir anlayışın, hem de “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” fikrini medeniyet mefkuresinin ana teması yapmış bir mirasın temsilcileriyiz. Başımıza gelecek bir kazadan sakınmak, olacaklara şimdiden önlem almak imkan dahilinde. Ancak hepimiz doğuştan ya da kaza veya uzun süren bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybıyla sonuçlanan bir engel durumunun da adaylarıyız. Bugün bu durumda olan birçok kardeşimiz var. Bu yüzden hepimiz daha çok duyalım, görelim, anlatalım, birbirimizi daha çok hissedelim, engelli kardeşlerimizle yan yana geldiğimizde onları anlamaya çaba gösterelim ancak acıyarak değil, tanımak amacıyla onlara yaklaşalım.

Maalesef bugün engelli vatandaşlarımızın birçoğu çeşitli sebeplerden dolayı toplumdan uzak olarak yaşamlarını sürdürmektedir. Sosyal hayatımızda karşılaştığımız birçoğunun ise engelsiz insanların duyarsızlığı ile, yaşamları olduğundan daha da zor hale gelmektedir. Bu nedenle engellilere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir. Başta İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi olmak üzere birçok belge engellilik sorununu temelde, bir insan hakları sorunu olarak ele almaktadır. Bizim anayasamız ve yasalarımız da engellilere ilişkin olarak evrensel değerleri baz alarak bir çok düzenlemeyi ön görmüş, devleti engellilerin sorununa yönelik yükümlü kılmıştır. Bugün güçlü Devletimizin evrensel ölçülerde engelli bireylerini sahiplenme çabası en üst düzeyde kendini hissettirmektedir. Engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler teşkilatınca alınan bir kararla, 3 Aralık günü ‘Uluslararası Engelliler Günü’ olarak ilan edilmiştir. Bu anlamlı günde özürlü vatandaşlarımıza yönelik duyarlılığımızın had safhada olduğu muhakkaktır.

Bu duygularla; engelli yurttaşlarımıza ve onların ailelerine sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Bu günün engelli yurttaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkıda bulunmasını temenni ederek, tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.