Site Rengi

DOLAR 32,5192
EURO 34,9079
ALTIN 2.423,37
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Mihalıççıklılar Mehter Takımı Kuruyor

15.08.2019
A+
A-

 Eskişehir’de kurulu Malıç Gençlik ve Diriliş Derneği (MAGDER), şehrin en büyük mehter takımlarından birini kurmak için çalışmalara başladı.  
Mehter takımının 60’a yakın kişiden oluşmasını hedefleyen dernek yetkilileri, bu konuda diğer mehter takımları ile de irtibata geçerek istişarelerde bulunuyor. Mihalıççıklı gençleri de proje kapsamında değerlendirmek isteyen yetkililer, konuyla ilgili internet üzerinden çeşitli duyurularla dernek üyelerine bilgilendirmelerde bulunuyor. 
MAGDER Başkan Yardımcısı Ferdi Özcan, mümkün olan en kısa sürede mehter takımını kurmayı hedeflediklerini dile getirerek: “2-3 gün önce böyle bir niyetimiz olduğu sitemizden duyurduk. 10-15 kişi katılma taleplerini hemen ilettiler. Mehter, bizim için çok önemli bir değer. Onun sesi bile tüylerimizi diken diken ediyor. Tarihimizin en önemli parçalarından biri. Mehter takımının oluşumunda ilçemizin gençlerini de proje kapsamında değerlendirmeyi çok istiyoruz. Hedefimiz en kısa sürede mehter takımımızı aktif hale getirmek. Özel günler için kullanmayı arzu ettiğimiz bir şey aslında. Ancak bu sadece bununla kısıtlı değil. Mihalıççıklı hemşehrilerimizin düğünlerinde, bireysel olarak özel günlerinde de kullanmayı arzu ettiğimiz bir proje bu. Tabii, henüz planlama aşamasındayız. İşin çok başındayız. Daha önceden bu konuda tecrübesi olan, deneyim sahibi dostlarımızı aramızda görmek istiyoruz. Bizimle irtibata geçerlerse çok seviniriz. Bu oluşumda kendilerini de aramızda görmekten büyük bir memnuniyet duyarız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.