Site Rengi

DOLAR 32,4899
EURO 34,7691
ALTIN 2.470,68
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 22°C

Milletvekili Günay: "Kur yükselişinin ve son gelişmelerin hiçbir ekonomik temeli yok"

15.08.2019
A+
A-

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, ekonomideki son gelişmelerle ilgili, "Hiçbir ekonomik temeli olmayan bu durumu kriz olarak değil kur atağı olarak değerlendiriyorum" açıklamasında bulundu. 
24 TV'de Ardan Zentürk’ün sunduğu programa bağlanan AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, önemli değerlendirmelerde bulundu. Kurdaki yükselişe değinen Günay, "Hiçbir ekonomik temeli olmayan bu durumu kriz olarak değil kur atağı olarak değerlendiriyorum. Türkiye bu durumdan çok daha sağlam ve güçlü çıkacaktır" dedi. 

"Mali disiplinimiz ve bankacılık sistemimiz sağlam" 
Kur yükselişlerinin ekonomi ile bir alakasının olmadığını kaydeden Milletvekili Günay, "Türkiye’nin 2001 krizinden sonra bankacılık sisteminde yaptığı iyileştirmeler ve mali disipline yönelik çalışmalar çok önemliydi. Şu anda ülkemizin mali disiplin açısından hiçbir problemi yoktur. Bunun yanında dünyada en gelişmiş ve sağlam bankacılık sistemlerinden birine sahibiz. Kur yükselişinin ve son gelişmelerin hiçbir ekonomik temeli yok" diye konuştu. 

Eskişehir'deki toplantıya değindi 
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayicilerle bir araya geldiği toplantıya da değinen Günay, "İhracatımız artıyor. Bunun yanında 2018’de Ocak-Mayıs arası ülkemize doğrudan yatırım 9.5 milyar dolar. Cari açığı en iyi finanse edecek gelirimiz turizm. TURSAB Başkanımızın açıklaması var. 2018’de 40 milyar dolar turizm geliri bekliyoruz. Sanayicilerimiz, iş insanlarımız ve üreticilerimiz ile bir araya gelerek bunları anlatıyoruz. Aynı zamanda onların da değerlendirmelerini ve önerilerini dinliyoruz. Ülkemiz güçlü bir ekonomiye sahip. Tek yapmamız gereken, millet olarak ne yapıyorsan en güzelini en iyi şekilde yapmaya devam 
edeceğiz" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.