Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Milli Eğitim Müdürü Cırıt’tan ‘Cumhuriyet Bayramı’ Mesajı

Milli Eğitim Müdürü Cırıt’tan ‘Cumhuriyet Bayramı’ Mesajı
28.10.2019
A+
A-

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Cırıt mesajında: “Cumhuriyet, özgürlüktür, barıştır, medeniyettir. Sevgiyi, saygıyı esas alan, birbirini dinleme ve anlama iradesini gösteren toplumların bir arada yaşama bilincidir. Milletimizin zorlu mücadeleler sonunda ulaştığı değerlerin zirvesidir. Millet olarak büyük bir zafere ulaştırdığımız Kurtuluş Savaşımızı yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışımızın üzerinden 96 yıl geçmiş bulunmaktadır. Bu sebeple, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin yeni yaşı kutlu olsun. 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk Milleti’nin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milleti’ne bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunu millet olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Milletimizin, Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Bizler büyük bir imparatorluktan Cumhuriyet’e doğru giden yolu çok iyi bilmeli, anlamalı, kavramalı ve her zaman hatırımızda canlı tutmalıyız. Çünkü bu süreç yüce devletimizin devamı ve ulusumuzun geleceği, huzur ve refahı açısından çok önemli bir kılavuzdur. Mustafa Kemal Atatürk´ün rehberliğinde ve önderliğinde büyük Türk Milleti´nin kanı, canı ve büyük emekleriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmak için bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti´nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır. Bu vatan, uğruna canlarını seve seve verenlerin, onları bu anlayışla yetiştiren fedakâr ana, baba ve öğretmenlerin emanetidir. Bize düşense, emanete sahip çıkmak, geleceğin inşasında geçmişten ders almak, çok ama çok çalışmaktır. Unutulmamalıdır ki bu millet, cumhuriyete, demokrasiye, kendi iradesine ilelebet sahip çıkacaktır. Bunun en iyi örneğini 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan hain kalkışmada Yüce Türk Milletinin hainler karşında bir olarak, iri olarak, diri olarak tüm Dünyaya en güçlü şekilde göstermiştir. Eğitim camiası olarak, atalarımızın kanlarıyla, canlarıyla 96 yıl önce elde ettiği ve bizlere bizden sonraki nesillere vermemiz için emanet ettiği Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak uğruna var gücümüzle çalışmaktayız. Daha güçlü yarınlar için açıklanmış olan ve öğrenci, ebeveyn, öğretmen ve okul temelli 2023 Eğitim Vizyonu ile aklıselim, kalbiselim, zevkiselim sahibi bireyler yetiştirerek, Cumhuriyetimizi bugün olduğu gibi gelecek yüzyıllara da güçlü ve emin adımlarla taşıyacağız.

Bu vesileyle Aziz Milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, bağımsızlığımızı, birliğimizi, dirliğimizi sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şâd olsun.” ifâdelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.