Site Rengi

DOLAR 32,3724
EURO 34,9981
ALTIN 2.325,89
BIST 9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Minik Aşçılar Hem Öğrendi Hem Eğlendi

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Cemalettin Gökay Anaokulunun minik öğrencilerne, ziyaret ettikleri Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulunda (EMYO) sağlıklı beslenme anlatıldı. 
Okul rehber öğretmeni ve aşçısının da katıldığı etkinlikte, 5 yaş anaokulu öğrencilerine aşçılık mesleği üzerine bilgiler verildi, sağlıklı beslenme anlatıldı. Etkinlik kapsamında EMYO Aşçılık Bölümü öğrencileri tarafından çocuklara, aşçı kepi ve önlüğü de giydirildi. 
İlk olarak mutfak tanıtımı yapılan etkinlikte, minik aşçılar kendi yemek tabaklarını hazırladı. 
Etkinlik hakkında bilgi veren Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Osman Güldemir, Anaokulu öğrencilerine aşçılık mesleğini tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. Güldemir, “Son yıllarda aşçılık mesleği popüler meslekler arasına girdi. Ayrıca üniversite puanları yıldan yıla artıyor. Dolayısıyla bilinçli rehber öğretmenler aşçılık mesleğini kendi öğrencilerine tanıtmak için çalışıyorlar. Bu amaçla bizim yanımıza geldiler. Biz de onların anlayabileceği şekilde aşçılık programını tanıtmaya çalıştık. Kız ve erkek öğrencilerimiz ile minik öğrencilerimizi eşleştirdik. Beraber eğlenceli tabaklar hazırladılar. Aynı zamanda da yemek, sağlıklı beslenme, mutfak ve aşçılık üzerine konuşmalar gerçekleştirdiler” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.