Site Rengi

DOLAR 32,5497
EURO 34,9952
ALTIN 2.422,95
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Minik Parmaklar Piyanoda

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir‘de özel bir çocuk eğitim kurumunda çocuklar, küçük yaşlardan itibaren verilen müzik eğitimi ile geleceklerine şimdiden yön veriyorlar.  
Kurumda, her yaş grubu öğrenciye verilen eğitimlerle, sanatın çeşitli dallarıyla erken yaşta tanıştırılıyor. Üç yaş grubu çocuklara verilen piyano eğitimi ile hem çocukların el kasları gelişiyor, hem de merakı olan öğrencilere ilerideki yaşamları için yön çizilmiş oluyor. Öğretmenleri eşliğinde piyanonun başına oturan minik öğrenciler, hem eğleniyor, hem de öğreniyorlar. Sadece piyano ile sınırlı kalmayan eğitimlerde aynı zamanda perküsyon aletleri kullanılarak vücut ve beden koordinasyonları gelişiyor. 

"Piyano küçük kasların gelişmesi için çok faydalı bir enstrüman" 
Kurumun müzik öğretmeni Zühre Aydoğdu, çocuklara özellikle ritim ağırlıklı dersler verdiğini ifade ederek, Çocuklara özellikle ritim ağırlıklı dersler veriyorum. Çünkü çocukların vücut ve beden koordinasyonlarının iyi gelişmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden de çok değişik danslar, olmayan şeyleri uygulamayı seviyorum. Çocuk zaten belli ediyor kendisini meraklı olan, bazen de meraklı olmayan öğrenciler oluyor ama meraklı olan çocukların biraz daha üzerilerinde durulması gerektiğini düşünüyorum. Zaten velilerimiz de bu konuda çok ilgili, benimle iletişim halindeler. Ben de yetenekli olan öğrencilerle daha fazla çalışıyoruz. Bizim parmak kaslarımızın içinde küçük kaslarımız var. Piyano zaten bu küçük kasların gelişmesi için çok faydalı bir enstrüman. Ama dediğim gibi her öğrenci çok hevesli değil. Hevesli olan öğrenciyi de basit egzersizlerle ufaktan başlatılabileceğini düşünüyorum ben. Müzik çok güzel sanatın her dalı çok güzel. Bu nedenle ben insanın, ergenlerin, küçük yaştan itibaren yetişen çocukların mutlaka sanatın bir dalı ile uğraşmaları gerektiğini düşünüyorum. Dışarıda, orada, burada gezeceklerine en azından bu tür kurslara yönlendirilmeleri gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.