Site Rengi

DOLAR 32,3698
EURO 35,0047
ALTIN 2.326,10
BIST 9.092,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Miniklerin Gözünden Eskişehir

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Dumlupınar İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan 'Bir Şehir Hikayesi' projesinin sergi ve kitap tanıtımı yapıldı. Projede, minikler yaşadıkları kentin önemli simgelerini önce resimledi daha sonra kaleme alarak kitap haline getirdi. 
Dumlupınar İlkokulu Sınıf Öğretmeni Tülay Alan öncülüğünde, 30 minik öğrencinin gözünden Eskişehir kaleme alındı. Bir Şehir Hikayesi projesi kapsamında öğrenciler aileleriyle birlikte Sazova Parkı, Devrim Arabası, Eskişehir Yeni Stadyumu, Porsuk Çayı ve Tarihi Odunpazarı Evleri gibi kentin önemli sembollerinin bulunduğu yerlere giderek buraları resmini çizdi. Daha sonra minikler, resimledikleri mekanlarla ilgili düşüncelerini kaleme aldı. Sınıf Öğretmeni Alan ise, öğrencilerin bu çalışmalarını derleyip resim sergisi ve öğrencilerin yazılarıyla Eskişehir'i anlatan 'Eskişehir'de Dumlupınarlı Olmak' isimli tanıtım kitabı oluşturdu. 

"Bir yeri farklı açılardan görme fırsatımız oldu" 
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Dumlupınar İlkokulu Sınıf Öğretmeni Tülay Alan, "Velilerimizden, hazırladığımız etkinlikler kapsamında Eskişehir tanıtımıyla ilgili bir kitap yazmam konusunda öneri geldi. Aslında başta biraz zor geldi. Sonra neden olmasın deyip vazgeçmek istemedim. Eskişehir'i tanıtalım dedik, ama kent o kadar çok tanıtıldı ve fotoğraflandı ki konu üzerinde çok düşündük. Buradaki amacımız insan gözüyle Eskişehir'i nasıl tanıtırız oldu. Ardından Bir Şehir Hikayesi projesini oluşturduk. Projede çocuklara görev verdim, bu görev doğrultusunda da çocuklar velileriyle gezsin, herkes gittiği yeri kendi gözüyle resmetmesini sonra yazılı olarak anlatmasını istedim. Bu şekilde projede hem ben hem öğrenciler hem de veliler bu işte yer aldık. Bir yeri farklı açılardan görme fırsatımız oldu. Daha sonra hazırlanan çalışmaları bir araya getirip derledik. Ardından bir yayın evine gidip sponsorumuzun desteğiyle kitabı bastırdık ve kitaplarımızın tüm gelirlerini de okulumuza bağışladık. Sergimizde 30 öğrencimizden toplam 32 tane resim var" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.