Site Rengi

DOLAR 32,5560
EURO 34,8671
ALTIN 2.427,11
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

Misafir öğrenci ve aileleri kahvaltıda bir araya getirildi

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Tepebaşı İlçe Müftülüğü ve Yunus Emere Uluslararası Öğrenci Derneği (YUDER) tarafından ortak düzenlenen programı çerçevesinde, farklı ülkelerden gelerek Eskişehir’de okuyan misafir öğrenci ve aileleri kahvaltıda bir araya getirildi. 
Eskişehir Öğretmen Evinde gerçekleştirilen programa Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, YUDER Başkan Yardımcılarından Özcan Kırmaz, Şükrü Özer ve yaklaşık 20 ülkeden gelen 35 evli öğrencilerin aileleri katıldı. 
Kahvaltı programında açılış konuşması yapan İl Müftüsü Bekir Gerek, birçok ülkeden gelen öğrenciler ve onların aileleriyle bir araya geldiği için mutlu olduğunu dile getirirken, Yunus Emre'nin /Gelin tanış olalım/İşi kolay kılalım/Sevelim, sevilelim/Dünya kimseye kalmaz/ dizelerini okuyarak, "Bakın bugün bu tanış olmayı yaşıyoruz. 20 ülkeden 35 civarında zannediyorum siz değerli kardeşlerimizle buradayız. Her birinizle memleketinize gidecek olsak uçakla 3-5 saat gideceğimiz yerler var. Ama Allah insanları tanıştırmak için ne önemli fırsatlar tanıyor. Bu fırsatın birisini de bugün yakalamış olduk. Sizlere bir defa daha ülkemize hoş geldiniz diyor, ilmi kariyer hayatınızda hepinize üstün başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 
YUDER Başkan Yardımcısı Şükrü Özer ise, düzenlenen programa katıldığı için evli öğrenci ailelerine teşekkür ederek, “Aramızda kardeşlik ve arkadaşlık ilişkisini güçlendirmek için hepimizin çabalaması gerekir. Bugün buradasınız belki yarın kendi ülkenizde olacaksınız. Bugün kurduğunuz bu kardeşlik ilişkisini hayat boyunca yaşatacaksınız. Gelecekte bu ilişki sizin için belki büyük fırsatlara da yol açabilir” şeklinde konuştu. 
Gerçekleştirilen programda İslam, Türkiye ve Eskişehir ile ilgili sorularla oluşan bir soru- cevap yarışması da düzenlendi. Yarışmada kazanan öğrenciler, YUDER ve İl Müftülüğü tarafından ödüllendirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.