Site Rengi

DOLAR 32,3342
EURO 35,1132
ALTIN 2.308,92
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Mobil Kanser Tarama Aracı Ücretsiz Hizmet Verecek

15.08.2019
A+
A-

Mart ayı kolon kanseri farkındalık ayı' kapsamında, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğüne ait mobil tarama aracında bir ay boyunca kanser taramaları ücretsiz olarak yapılacak. 
Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, kolon kanseri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Doç. Dr. Bilge, "Kolorektal kanser; dünyada ve ülkemizde kadınlar ve erkeklerde en sık görülen kanser türleri arasında yer almaktadır. Ülkemiz istatistiki verilerine göre en sık görülen kanserler içinde erkeklerde dördüncü, kadınlarda ise üçüncü sırada yer almasına rağmen, erken evrede teşhis edilmesiyle kolon kanseri tedavisin de başarılı sonuçlar almak mümkündür. Kolon kanseri hakkında kamuoyunu bilinçlendirmek, taramanın önemini vurgulamak ve erken teşhisle önlenebilir bir hastalık olduğu hakkında toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla; 2000 yılından beri her yıl mart ayında ülkemiz genelinde farkındalık etkinlikleri yapılmaktadır" ifadelerini kullandı. 
Taramalar ücretsiz yapılacak 
Valilik Meydanına getirilen mobil tarama aracının bir ay boyunca orada hizmet vereceğine de değinen Uğur Bilge, "İlimizde Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’lerde ücretsiz olarak 50-70 yaş arası erkek ve kadınlara kolorektal kanser taraması ile birlikte 30-65 yaş arası kadınlara serviks (rahimağzı) ve 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri taraması yapılmaktadır. “Mart ayı kolon kanseri farkındalık ayı” kapsamında; mart ayı boyunca Valilik Meydanı’nda müdürlüğümüze ait mobil tarama aracımızda sağlık personelimiz tarafından her üç kanser taraması da ücretsiz olarak yapılacaktır" diye belirtti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.