Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Müftü Hüseyin Hazırlar: Bu Yıl Fitre Miktarı Kişi Başı Asgari 19 TL

15.08.2019
A+
A-

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından belirlenen fitre ve zekat tutarlarını açıkladı. 
Hazırlar, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından Müslüman toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesimi tarafından veriliyor olması, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak 2018 yılı fitre miktarının asgari 19 TL olarak belirlendiğini ifade etti. 
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun almış olduğu kararla bu yılki, asgari fitre tutarının kişi başına 19 TL olarak belirlendiğini söyleyen Hazırlar, "Ekonomik durumu müsait kardeşlerimizin fitrelerini Bayram Namazı öncesine kadar vermeleri gerekiyor" dedi. 
Ramazan Ayı'nın bir yönüyle infak ayıda olduğunu belirten Hazırlar, "İslam'ın beş temel şartından birisi de mali bir ibadet olan Zekat ibadetidir. Müslümanlar olarak zekat ibadetinin yanısıra, fitre ve infak gibi mali ibadetlerrimiz de vardır. Diğer ibadetlerimizde olduğu gibi bu ibadetlerimizi de Allah (c.c.) rızasını gözeterek ifa etmeliyiz" diye konuştu. 
Zekat verilen malın bereketleneceğini dile getiren Müftü Hüseyin Hazırlar, "Ramazan ayının bereket ikliminden istifade ederek ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermeli onların da Ramazanın bereketinden istifade etmelerini sağlamalıyız" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.