Site Rengi

DOLAR 32,3849
EURO 35,0576
ALTIN 2.326,64
BIST 9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Muhteşem Çocuklar Tiran Yolcusu

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi tarafından kurulan ve elde ettiği başarılar ile adını Avrupa’da da duyuran İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası bu kez Arnavutluk’un başkenti Tiran’da sahneye çıkacak.
Tiran Büyükelçisi Sayın Murat Ahmet Yörük’ün özel daveti üzerine Tiran’a gidecek olan orkestra, Tiran Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında performans sergilemek üzere prova çalışmalarına devam ediyor.
Etkinlikte sahne alacak İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası; Ramazan Albayrak’ın şefliğinde ve 17 eğitmen, 68 öğrenci ile Happy Blues, Orkestra İçin Suit, Pizzicato Polka, Ağır Zeybek, Bugün 23 Nisan, Bir Dünya Bırakın, Mrekullia, Sa I Dua Lulet ve Chamambo isimli şarkılar olmak üzere 9 eseri icra edecek.

Etkinlikte Liceu Artistik Jordan Misja Güzel Sanatlar Lisesi’nin 60 kişilik korosu, İki Elin Sesi Var Orkestrası’na 2 Arnavutça, 2 de Türkçe parça ile eşlik edecek. Ayrıca aynı liseden 10 öğrenci de yaylı çalgılarda orkestrayla birlikte çalacak.

Türkiye'ye Örnek Oluyorlar
Başkan Ahmet Ataç birçok ödüle layık görülen 'İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası' hakkındaki görüşlerini, “Ben diş hekimiyim ve kente hep hekim gözüyle bakıyorum. Önce hekimim, sonra belediye başkanıyım. Kentte fiziki alanlar, yeşil alanlar, her şey önemli ve temel görevlerimiz. Ama esas olan ve şehri dolduran sosyal, sanat, spor ve sağlık projeleridir. İki Elin Sesi Var projesini 3 yıl önce hayata geçirdik. 40 enstrümanla bu orkestra işe başladı. Süreç çok başarılı geçti; çocuklarımız 20’ye yakın konser verdi. Bu çocuklarımızın başarısı bizleri çok memnun ediyor. Bugün çok mutluyuz. İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası ile ödüller de aldık. Daha çok ödüller alacaklar, ben buna inanıyorum. En büyük ödülleri ise Türkiye’ye çağdaşlığın nasıl olduğunu anlatıyorlar. Bir çocuk neler yapabilir, bunu anlatıyorlar. Dayanışma, birlikte olma, sosyalleşme, paylaşma… Her anlamda Türkiye’ye örnek oluyorlar. Onları tek tek kutluyorum” sözleri ile açıklıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.